Viszlát a réginek, üdv az Újnak! Merkúr a Kosban – 2019.04.17.

Április 17-én a Merkúr belép a Zodiákus Kos jegyébe, az égbolton pedig a Cet és a Felfelé Úszó Hal átfedésében látható a planéta. Egy merkúri ciklus lezárult, a tűz lendülete feltölti a levegős égitestet. Ha egy levegős bolygó tüzes jelbe kerül, rendkívüli szellemi energiát biztosít. A Kos jel a Kezdet, a tűz elem pedig a teremtés, a szülés, születés energetikájához hasonlítható. A Cet a belső, megtisztító jellegű folyamatok szimbóluma, azaz szó szerint tiszta fejjel mehetünk tovább, a Halak csillagkép pedig a már-már elveszettnek hitt képességek előhívásában segíthet.

 

A most születő ötleteket érdemes feljegyezni, később ugyanis, a Bika-Merkúr idején ezek fizikai síkon is manifesztálhatóvá válnak. A múltat lezárván egy új kezdetet indítasz el, s ennek minősége a tűz elem, a teremtés. Te Magad teremtesz meg mindent, gondolataiddal – s ez a Kosba lépett Merkúr kapcsán különösen nagy erővel érződik. Személyes szinten az Ikrek és a Szűz jelekben kezdődő házaid eseményei és a Kos-házad témái kerülnek szintézisbe; a Kos-házak dolgainak intézésében biztosítja mind a szükséges információkat (Ikrek) és a precíz kivitelezést (Szűz) egyaránt.

 

 

Azonban ügyelnünk kell arra, hogy az energiát ne alacsony szinten működtessük; kerüljük a mások dolgaiba való beavatkozást, csak akkor adjunk tanácsot, ha megkérnek rá. Viták esetén higgadt fejjel érveljünk, ne várjuk el verbálisan a másik torkát.

Az indiai rendszer szerint a Merkúr jegyváltása az Uttara Bhadra, szaturnikus energetikájú holdházat érinti. E terület az áldozati, mártírkodó szerepkörből való kilépést sürgeti. A minták feloldásában rengeteget segíthetnek a meditációk, a jóga, de szakemberhez is fordulhatsz, ha egyedül nem megy.

Áldás!

Kép: Medium.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.