Vidd a tűz fényét a mélységekbe: Mars a Skorpióban – 2019.11.19.

November 19-én, 08:40-kor a tüzes Mars egyik saját jegyébe, a Skorpióba lép. A jegynek másik uralkodója a Plútó, így a transzformáló-átalakító erők intenzívebb fokozatra kapcsolnak. A csillagos égen az Angyal (~Szűz angyali része) csillagképben látjuk vörös bolygószomszédunkat, felette pedig az Ökörhajcsár csillagai ragyognak, amely az égi tudás Földön történő hasznosításának csillagképe. Vagyis a Mars angyali segítséggel (Szűz angyali része), illetve saját akaratunk edzésével (Skorpió jel) felemel az Égi Tudáshoz, hogy azt itt, a Földön használhassuk.

 

A Mars az ön-legyőzés, a tűz világosság-teremtő ereje, a Szeretet tüze s vére, a Skorpió jel pedig azon fázis, amikor a gyökeres átalakulás elkerülhetetlenné válik, hogy aztán egy magasabb szintre léphessünk. Valami meghal. Valamit “meg kell ölni”, ki kell iktatni magunkból. A befelé vezető úton őszintén számot kell vessünk minden tulajdonságunkról, tettünkről. Mindent mély érzések hatnak át, minden belső harcunkat, vágyunkat az emóció irányítja. A Mars a tűz fényét viszi a legsötétebb területekre, megvilágítva az eddig rejtve maradt dolgokat is. Az ön-legyőzés pedig akkor sikeres, ha az angyali segítséget (Angyal csillagkép) befogadjuk és együttműködünk az égi energiákkal, amelyek sorsfeladatunk felismerése és felvállalása felé terelgetnek minket. A belső energiák rengeteg mindenre használhatók – s ez maga a mágia! Itt pedig megjelenik rögtön a próbatétel… egód vágyait helyezed előtérbe, vagy a szívedét…?

 

Piti, birtokolni kívánt dolgokra/személyekre irányítod, vagy a Teljesség felé haladsz tovább és ezt a mágikus erőt a Szeretet, a Gyógyítás szolgálatába állítod? Vállaljuk a nehezebb, ám nemes harcokat Ön-Magunkkal, legyőzzük birtokvágyunkat és megfékezzük egónk zakatolását, vagy kegyetlenkedünk Ön-Magunkkal és másokkal? Birtoklás vagy elengedés? Pusztítás vagy gyógyítás? Fulladásos halál az önsajnálat bűzös mocsarában vagy Főnixként szárnyalás? Dönthetünk. A szabad akarat adott. Mindenki megkapja a lehetőséget.

 

 

Az indiai rendszerben a jegyváltás a Csitra, marsikus holdházat érinti, tehát a Mars energiái is jóval erősebben működnek – a választás pedig ott lesz, mire használjuk. A Csitra szó brilliánsat jelent. Másokat uralsz vagy Magadat? Ha utóbbit választod, nemcsak Te emelkedsz fel Főnixként, hanem másokat is felemelsz.

Áldás!

 

Képek: The Horoscope.co (1), Giphy (2)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük