Vénusz retrográd, Plútó direkt

Október 5-én a Skorpió 10. fokán lévő Vénusz hátráló mozgásba kezd, és egészen a Mérleg jel 25. fokáig vándorol vissza. Az égbolton a Szűz csillagkép alatt láthatjuk visszafelé mozogni az égitestet.

 

Az elkövetkező több, mint egy hónap kiválóan alkalmas lesz arra, hogy szerelmi vonalon alapos és végleges megoldásokat eszközöljünk. Olyan kényesnek számító témák is előkerülnek, mint a féltékenység, a manipuláció, a másik szándékos megvezetése. A Vénusz a Skorpió jegyében az úgynevezett exil pozíciót képviseli, amit a legtöbb asztrológia könyvben rossz, káros helyzetként definiálnak. Ám ez nem igaz! mint minden exil pozícióban, itt is adott a kiegyensúlyozás és a változtatás lehetősége! 

 

 

E retrográd Vénusznál a fő feladat, hogy szexuális függőség teremtése helyett mély érzelemvilágunkat mutassuk a másik ember felé, és őszintének maradni és tűzön-vízen át kitartani mellette. Legyőzhető a féltékenység és az urakodni vágyás. A Mérleg jegyet elérve (november 1.) az egyensúly létrejöhet, ha a fenti témákat alaposan górcső alá vettük és dolgoztunk is rajtuk, átalakítottuk a minőségeket (Skorpió-átalakulás). A Szűz csillagkép segít a káros minták kipucolásában, az alatta látható Serlegben elégethetők ezek, a Holló pedig a másik olyan szimbólum, ami a nemkívánatos dolgok halálát jelzi.

 

A Plútó október első napján váltott direkt mozgásba, hatalmas erőket szabadítva fel ezzel azon horoszkópházunkban, ahová a Bak jegy 19. foka esik.

 

A direktbe fordulás analóg a szülés, születés, teremtés energetikájával, használjuk ki tehát ezt az erőt arra, hogy a Bak által érintett területen véghezvigyük terveinket és ne csak elméleti síkon működjön a dolog. A lehetőség adott!

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük