Vénusz direkt: szerelem a levegőben – 2018.11.16.

November 16-án az október eleje óta retrográd mozgást végző Vénusz direktbe fordul. Ha egy bolygó előreindul, hatalmas energiák szabadulnak fel, amelyek a tűzhöz, a szüléshez, születéshez hasonlatosak, azaz a teremtés energetikájához.

 

A Mérleg 25. fokán irányt változtató Vénusz tehát teljes gázzal a direkt irányban halad tovább, december 2-ával pedig ismét a Skorpióba kerül. 

 

A direktbe forduló Vénusz a Mérleg és a Kos-házaidat érinti legerőteljesebben, már csak azért is, mert irányváltása pillanatában a Vénusz poláris fényszöget, azaz oppozíciót alkot a Kosba visszakerült Uránusszal (amelyről ITT olvashattok bővebben). A Vénusz a szerelem, az életöröm, a szépség, a kis szerencse égiteste. Az Uránusz a hirtelen változások jelölője, de képviseli a magasabb szellemiséget is a Merkúr magasabb oktávjaként. A szembenállás alapvetően feszültséget hoz létre – ám mint ahogyan többször kitértem erre, ebből is kihozható a legjobb! Az egymással szemben álló planéták magukban hordozzák a kiegyenlítődés, a kiegyensúlyozás elvét, lehetőségét is! Ezért sincs negatív fényszög…

Ha az elmúlt hetekben úgy érezted, hogy érzelmi kapcsolatok tekintetében nem látsz tisztán, e kapcsolódás eloszlatja a fényszögeket, de ezt nagy eséllyel már 10-e óta érezhetted… 

 

Az Uránusz éleslátása és a Vénusz szeretete segítségedre lesz a párkapcsolati konfliktusok feloldásában, rendezésében is. A kapcsolatok elmélyülnek, akiknek pedig lejárt a közös idejük, elbúcsúzhatnak egymástól. A Mérleg-Vénusz a jegyen belül az Ikrek-dekádban jár, tehát akár összekovácsolódásról, akár befejezésről lesz szó, a tiszta nyílt kommunikáció segítségünkre lesz.

 

Az e napokban meghozott döntések nem két napra szólnak, ám a Mérleg intellektuális jellege és a Kos őszintesége hatalmas ütőkártya ezen döntések meghozatalakor. 

Jóval több lesz azonban a békülés, a kapcsolat erősödése, az elköteleződés, hiszen e napon a Mérleg-Vénusz a Halak-Marssal kerül teremtő fényszögkapcsolatba. A Férfi és a Nő EGY-sége, a szerelem, a szenvedély és a mély érzések jóval több szerephez jutnak, mint eddig bármikor. Ugyan a Mérleg és a Halak egymástól 150 fokra helyezkedik el, ami a quincunx aspektusa, de az így született fényszögkapcsolat trigonként viselkedik. Ám nem sima trigonként! Ez egy Jolly joker kártya…

 

Ez a speciális kapcsolat a Mágus. Ugyan szükséges az odafigyelés, hiszen víz és levegő jegyek, de ez a különleges kapcsolódás csodákat hozhat életünkbe, amely magával vonja a problémamegoldást, az érzelmek mélyülését és bravúros, szerencsés fordulatokat. A Mérleg-Vénusz a szerelem, a Halak-Mars az érzelmek mélyülése…

 

Nem mellesleg a Vénusz Skorpió-Nappal alkotott félszextilje is támogat a háttérből…

 

A vénuszi irányváltás az indiai asztrológiában a Csitra elnevezésű, marsikus házat érinti. A Csitra jelentése: brilliáns. Fókuszálj szerelmi életedre, akár van párod, akár nincs, döntsd el, mit szeretnél, fogalmazd meg és vizualizáld a vágyott Társat, ha egyedül vagy, ha van Párod, akkor szeresd, élvezd a szerelmet, szerelmeskedjetek teljes átéléssel szenvedéllyel, de ne akard a másikat irányítani. Légy őszinte Hozzá és Magadhoz is, de ne akard irányítani – így minden rendben lesz.

via GIPHY

 

Áldás!

 

Képek: Bill Attride (1), Pinterest (2) és Giphy (3).

One thought on “Vénusz direkt: szerelem a levegőben – 2018.11.16.

  1. Szia!
    Azt hogy érted, hogy: ” Ugyan a Mérleg és a Halak egymástól 150 fokra helyezkedik el, ami a quincunx aspektusa, de az így született fényszögkapcsolat trigonként viselkedik. Ám nem sima trigonként! Ez egy Jolly joker kártya…Ez a speciális kapcsolat a Mágus”

    Ez minden esetben igaz a 150 fokra, vagy csak most és itt? (mert nekem az az érzésem, hogy pont ez a 150 fok lényege, úgy általában is – nagyon jól megfogalmaztad!)

    Üdvözlettel: Éva

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük