Kapcsolati leckék: Vénusz a Bakban – 2019.02.03.

Február 3-án, 23:30-kor lép át a Vénusz a Bak jegyébe, az égbolton a Nyilas és a Kígyótartó csillagképek átfedésében látjuk a planétát. 
 
Az egyensúly, a szerelem, a szépség és a művészetek csak a Fény által teljesedhetnek ki, erre pedig remek alkalmat kínál a Bak-Vénusz időszaka. A Kígyótartó alatt, a Tejúton haladó Szerelmes megtelik a magasabb szintű energiákkal, s ezen energiákat a fizikai síkon (Bak -> föld) is megélhetjük. Ám a múlt szálainak elvágása, a fájdalmak gyógyítása is szerepet kap, ebben segít a Kígyótartó. Megismerhettük a szerelem magasságait és mélységeit, most jöhet a Beavatás – ami szintén Kígyótartó-téma. 
 
A Vénusz a Nap előtt kel fel, s a Nap után nyugszik le – elhozván a szeretet és a szerelem Fényét! A bolygó alatt ragyog jegyváltásakor a Déli Korona csillagkép, mintegy megkoronázva a szerelmet. Kapcsolatunk egy szinttel feljebb lép. Egyedül élőknek végre megérkezhet a nagy szerelem. A Bak jel az utolsó a föld-jelek sorában; itt tanulhatunk meg uralkodni – ám nem a partnerünkön, hanem saját magunkon, és az összes földies jellegű dolgon, amiről tudjuk, hogy kizárhatják a Fényt: a birtokvágyon, társunk irányítani akarásától, az anyag szerelembe való keverésén. Azon kapcsolatok, amelyek az érdekekre épültek, most kártyavárként omolhatnak össze. Csakis azon Társkapcsolatok maradnak stabilak, amelyekben őszinte, tiszta érzésekkel kapcsolódunk egymáshoz. A múltból hozott mintáinkkal is szembesülünk, egyúttal ezeken úrrá is lehetünk.
 
Jegyváltásakor az indiai asztrológia szerint  a Múla, Ketu (~ Sárkányfarok) típusú holdházban tartózkodik a Vénusz; a Múla gyökeret jelent, azaz korábbi párkapcsolati viselkedéseink, hitrendszereink gyökerére akadhatunk rá, s ezeket el is engedhetjük. Ez többnyire valamilyen szülőktől hozott minta, amelyet gyerekkorunkban láttunk-tapasztaltunk, s talán tudattalanul ezeket működtettük kapcsolatainkban. Különösen akkor válik fontossá ezek felszámolása, ha azt láttuk, hogy édesapánk túl merev és/vagy irányítani akaró típus volt.
 
Áldás!
 
Kép: Pinterest.
 

One thought on “Kapcsolati leckék: Vénusz a Bakban – 2019.02.03.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.