Vénusz az Ikrekben, Merkúr az Oroszlánban – 2017.07.05.-06.

Szerdán, 02:12-kor lép át a Vénusz az Ikrek jelbe az évkörön. A szerelem, az életörömök égiteste a kiegészülés, a megismerés jegyében górcső alá veszi kapcsolatokat, és ez nemcsak a szerelmi kapcsolatokra értendő. A meglévő kapcsoltokból csak azok maradhatnak meg, amelyekben jelen van a kölcsönösség, a kiegészülés elve.
Az Ikrek/Nyilas tengely a tudás tengelye, ezért a Vénusz jelenléte e tengelyen magában hordozza ennek igényét is. A szellemiség legalább annyira fontos a kapcsolatainkban, mint az érzések – e két terület kiegyenlítésére ad lehetőséget ez az időszak. Az égbolton a Vénusz a Bika csillagképben látjuk ekkor, a Fiastyúk (Plejádok) csillaghalmaz alatt. A bolygó alatt ott kanyarog az Eridanus, felette pedig a Perzeusz. Az Ikrek a közvetítés, a testvériség jegye. A mély beszélgetések ideje érkezik el, a tervezés, a kapcsolat egy szinttel feljebb lépése. Az Eridanus mindig sorsfordulatokat vetít előre, a Vénusz életörömtől duzzadó jellege segít ezeket könnyebben venni. A Fiastyúk pedig az Istenek Szerelmi Fészke, vagyis a termékeny erők is érezhetőbbé válnak – vagyis gyermekre vágyóknak érdemes a tettek mezejére lépni!
 
Csütörtökön hajnalban a Merkúr is jegyet vált, a vizes Rákból az Oroszlánba lép át. A közvetítés, az intellektus égiteste e tüzes, fix jelben igen intenzív hatásokat érzékelhetünk. Sorsunk stabilizálásával és kreatív erőink kiaknázásával kapcsolatos információk birtokába kerülhetünk az Oroszlán-Merkúr ideje alatt, nincs más dolgunk, mint ezeket befogadni, hiszen csillagképi értelemben a Hírnök a Rák befogadó ágánál halad ekkor.
Ez éleszti fel kreatív, teremtő erőnket, amely egyaránt alkalmas kreativitást igénylő tevékenységek végzésére, de arra is, hogy erősítsük önbizalmunkat. Legyünk azonban tekintettel a vélemény-és nézetkülönbségekre, kerüljük a felesleges vitát és az erőfitogtatást. A Merkúr felett a Hiúz ragyog, amely az éberséget hivatott szimbolizálni; figyeljünk minden jelet, mert fontos üzenetet hordozhatnak, de álmainknak is komoly jelentése lehet ezen időszakban.
 
Áldás!
 
Képek: Pixabay Free Image.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.