Védikus üzenet: május 7. – az év egyik legkedvezőbb napja

Manhertz Edit, a Magyarországi Vaszati Szövetség alapítója és elnöke (honlapja ITT található és rengeteg érdekes dolgot olvashatunk rajta) a következőket írta legutóbbi hírlevelében:

“Holnap (május 7-én, kedden) lesz az idei év legkedvezőbb napja. Ez a napot a védikus hagyományok Aksaya Trtiya-nak (ejtsd: aksaja tritija) nevezik. Egész röviden: bármibe is fogunk bele ezen a napon, azt siker fogja koronázni.

Több oka is van annak, hogy ez a nap annyira kedvező és éppen ezért több olyan dolog is van, amit nagyon kedvező ezen a napon tenni.

1. Azt mondják, hogy Kuvera, a félistenek kincstárnoka (aki északon uralkodik) ezen a napon imádkozott a Szerencse Istennőjéhez, Laksmi-devihez és imáinak köszönhetően Laksmi-devi végtelen gazdagsággal ajándékozta meg. Éppen ezért nagyon kedvező ezen a napon elkezdeni egy új üzletet, aranyat vagy ingatlant vásárolni. Sokan erre a napra időzítik a házasságukat is, azt remélve, hogy a házasulandók gazdagságban fognak élni.

2. A Szent folyó, a Gangesz ezen a napon szállt alá a mennyei bolygókról a földre. Emiatt nagyon kedvező ezen a napon fürdőt venni a Gangeszban, vagy ha épp nem vagyunk ott, akkor pár csepp Gangesz vizet a fejünkre locsolni. Vagy ha Gangesz vizünk sincs, akkor legalább elképzelni, hogy fürdünk a Gangeszban..

3. Ezen a napon született Parasurama, Aki a Vénusz ura. Amikor valami gond van otthonunk délkeleti részén, az nem csak a tűz elemhez kapcsolódó dolgokra van kedvezőtlen hatással, hanem azokra a dolgokra is, amit a Vénusz képvisel. (Szépség, nőiesség, gazdagság, pompa.) Ezen a napon tehát nagyon kedvező elhelyezni otthonunkban egy Parasurama yantrát, vagy ha már van otthon, akkor füstölőt ajánlani neki, ha pedig még nincs, akkor rendelni egyet.

 

 

4.) Ezen a napon kezdődött a Treta-yuga, az a korszak, amikor Ramacandra megjelent. (Ramacandra a Nap ura, a Ramacandra yantrát keleten szoktuk elhelyezni, ha valami gond van ott.)

5.) Ganesa (Siva és Parvati fia, akinek elefánt feje van, és aki segít elhárítani az akadályokat) ezen a napon kezdte leírni a híres Mahabharatát, amit Vyasadeva diktált neki.

6.) Krsna (Ő az összes isteni inkarnáció forrása, egyben a Hold ura, tehát az északnyugati problémákon segít az otthonunkban) gyerekkori barátja Sudama, ezen a napon látogatta meg Őt Dvarakában, a királyi városában. A történet szerint Sudama rendkívül szegény volt. A felesége unszolására útnak indult barátjához, Krsnához Dvarakába, de annyira szegény volt, hogy ajándékba csak egy maréknyi összetört rizst tudott venni Neki, amit ráadásul a szomszédok adtak neki. A rizst belekötötte egy rongyba és a hóna alá csapta. A régi töröttt rizst így még ráadásul Sudama izzadtsága is átitatta, mire Dvarakába ért. Sudama szégyellte odaadni az ajándékot, de Krsna unszolására mégis csak odaadta, amit Ő nagy örömmel meg is kóstolt. Ha a felesége Rukmini-devi (Aki nem más, mint a szerencse és gazdagság istennője) nem szólt volna rá, az egészet meg is ette volna. A két régi jó barát egy csodálatos napot töltött együtt és amikor Sudama hazaért, legnagyobb megdöbbenésére egy csodálatos palotát talált a háza helyén, és a felesége sem rongyokban járt már, hanem gyönyörű ruhákban, szépen felékszerezve… Ezen a napon sokan estig böjtölnek és a böjtöt finoman elkészített, és előzöleg Krsnának felajánlott rizzsel törik meg. Ha ezt a hagyományt is szeretnéd követni, szerezz egy képet Krsnáról és holnap főzz egy kis rizst, amit aztán tegyél a képe elé felajánlásként. Néhány perc múlva pedig elfogyaszthatod a megszentelt ételt.

 

 

Mindent összevetve a holnapi nap kiváló arra, hogy belekezdjünk valami nagyon fontosba, főleg olyan dolgokba, amely a jövőnkre nagy hatással lehet. A fókuszban lehet a házasság, a gazdagság és a lelki élet is. Nagyon kedvező ezen a napon adományozni, szegényeket vagy egy éhező állatot megetetni. Kedvező ingatlant és aranyat vásárolni, de még kedvezőbb aranyat ajándékozni. Az új dolgok elkezdésével kapcsolatban azonban azt mondják, hogy nem illik túl sok dologba belekezdeni, két új dolog között teljen el legalább 48 óra.

Javaslom, hogy már most kezd el gondolkodni, mit tehetnél holnap azért, hogy a jövőd minden szempontból fényesebben ragyogjon. (Én például egész biztos, hogy emlékeztetni foglak holnap, hogy gyere el Marcus Schmieke szombati programjára. Egész biztos, hogy fogok rizst főzni, meg fogom etetni a hozzánk érkező madarakat és majd még kitalálok néhány dolgot. Talán aranyat is kellene venni…)”

Manhertz Edit vaszati szakértő elérhetőségei:

Manhertz Edit

Facebook: https://www.facebook.com/vaszati.szovetseg/ 

Képek forrása: Vastu Solutions (1), Health I Guide (2)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.