Út a harmóniához: Telihold a Mérlegben – 2019.04.19.

Április 19-én, 13 óra 11 perckor pénteken Telihold születik a Mérleg jel 29. fokán. Ez a második a Telihold a Mérleg jegyében egy hónapon belül, hiszen március 21-én is ugyanígy ez a jegy volt érintett.

Csillagképi értelemben a Telihold a Szűz előrelépést szimbolizáló lábánál tartózkodik ekkor; a márciusi Telihold a e csillagkép felső részét, az Arató Szűzet érintette. Alatta a Serlegben elégtek a fénytelen minőségek, és újak születtek a helyükön. Kapcsolatok zárultak le vagy indultak el. De valami lezárult, mégpedig rengeteg ember életében, és egy új ajtó kinyílt. Mindegy, milyen értelemben. Te beléptél rajta? 😉

 

 

A Mérleg a harmónia, a kiegyensúlyozás lehetőségét adja meg, és e jel utolsó fokán a Hold teljes terjedelmében való ragyogása még egy esélyt ad a problémás kapcsolatok rendezésére, nemcsak szerelmi szinten. Ha maradt még valami, amit rendezned kell másokkal, most megteheted, és előreléphetsz (Szűz lába!). Alatta látjuk a Kentaurt, amelynek bölcsességét kamatoztathatjuk ezekben a kérdésekben (is). Ráadásul az Uránusz -amely ugyan a Bikában halad- együtt áll a Nappal ekkortájt. Az Uránusz a Merkúr magasabb oktávjaként segít megértetni, hogy muszáj egy magasabb szintről szemlélni életünk történéseit.

 

A Mérleg kardinális jegy, azaz az egyensúlyba kerülés vágya egyre sürgetőbb. Ezért tegyünk meg mindent, amit lehet, és az eredmény sem marad el. Kerüljük a szükségtelen konfrontációt, de a határozottan és kedvesen történő vitarendezés fontos. A társ, a külvilág, a másik fél egy tükör. És hogyan látod Magad egy tükörben? Fordítva. Tehát amit a másik részéről tapasztalsz, az is TE VAGY! Csak ő éppen a nemkívánatos dolgokra világít rá. Ezért pedig igen kár besérülni, durcás kisgyereket játszani…

A Kos-Nap tüze életszeretetet olt a lelkekbe, a Mérleg Telihold pedig ezáltal tudja elérni az egyensúlyt.

 

Az indiai rendszer szerint a Telihold a Csitra, marsikus jellegű holdházban születik meg. Értékrend-váltásra van szükség mindenféle típusú kapcsolatunkban, ne rendelhetünk senkit magunk fölé vagy alá.

Áldás!

Kép: Intuitive Astrology.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.