Uránusz direkt – 2018.01.03.

A mai napon a Kos jel 24. fokán direktbe fordult az Uránusz. A direktbe fordulás mindig hatalmas erőket mozgósít, s mivel generációs bolygóról van szó, nemcsak egyéni szinten, de a világ eseményeiben is érezteti hatását. Az előremozdulás energetikája a teremtés, a születés energetikájához hasonlatos, akárcsak a tűz elem dinamikája.

Az Uránusz a Merkúr magasabb oktávja, a magasabb szellemiség, az egységben látás, a szabadság és a zsenialitás elveit képviseli. A Kos jel, ahol az évkör szerint tartózkodik a zöld égitest, a kezdet, s egyben a sötétség feletti győzelem szimbóluma. Felismerhetővé és elengedhetővé válnak az ego görcsei, az irányvesztettség érzése. Felismerhetővé válnak a zsenialitás területei, azaz a személyes képletben a Vízöntőben kezdődő ház és a Kos-ház kapnak új lendületet, valamint a két ház dolgai jelentősen összefonódnak. Ezen területeken bámulatos gyorsasággal tudsz alkotni, létrehozni, sikereket elkönyvelni. A világ eseményeire is hatással lesz természetesen az Uránusz irányváltása. A Vízöntő országok közül Oroszországra érdemes különösen figyelni.

Az elmúlt napokban stacionárius állapotában láthattuk a zöld bolygóóriást, amely által úgy tűnt, semmi nem akar összejönni. Mivel ő a “különc” az égitestek között, még az is megtörténhetett, hogy furcsa hangulatingadozásokat tapasztaltál, noha semmi okod nem volt erre, vagy testi szinten a lábadban éreztél fájdalmat. De az Uránuszhoz tartoznak azok a dolgok is, amelyek hirtelen hagyják el a testet: a hányás, a hasmenés, a prüszkölés, de még a sokak életét megkeserítő pattanások is. Vagyis itt az ideje, hogy Magad mögött hagyj valamit az Uránusz irányváltásával egyetemben. Melyik tünetet tapasztaltad? Hányás: valamit nem vesz be a gyomrod. Hát akkor ne is vedd be… hagyd. Hasmenés: valamivel nem tudsz mit kezdeni. Rakd össze a dolgot, hogy összeálljon, mit is kell cselekedned. Prüszkölés, megfázásos, náthás tünetek: valamit ki kell mondanod valakinek… a bátorságot kell összeszedni. Pattanások, mitesszerek, bőrproblémák: valamitől szó szerint kiütést kaptál? Távolítsd el az adott dolgot az életedből. Lehet, hogy ez így drasztikusnak hangzik, és lehet, hogy nem könnyen hozod meg a döntést, de ha megléped, amit az intuíciód sugall (mert tudat alatt Te is érzed, mi a helyes lépés…), kifizetődő lesz. Aminek nincs helye az életedben, minek foglalja a placcot értékesebb dolgok elől? Te is tudod: ha egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik helyette…

Csillagképi értelemben az Uránusz a Halak csillagképben jár, pontosabban: a fonáknál, amely jelképezi a múltat és a jövőt is. Vagyis a zsenialitás szikrái a múltból, vagy akár az előző életből is származhatnak, amelyek előhívhatók az irányváltást követően. A zsenialitást áthatja a magasabb rendű szeretet is, vagyis a magas szintű tudás a szeretet szolgálatába kell, hogy álljon.

Az indiai rendszer szerint az irányváltás a Révati, Merkúr-jellegű holdházban történik meg; a szó gazdagot, csillogót jelent. Azaz, ha kiaknázod a direkt Uránusz kínálta lehetőségeket, Te Magad fogsz ragyogni.

Áldás!

Képek: Bill Attride és Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük