Uránusz a Bikában – 2018.05.15.

Május 15-én, budapesti idő szerint 17:18-kor az Uránusz 7 év után elhagyja a Kos jelet és a Bikába lép a Zodiákus körön.

 

A Kosban főleg az önérvényesítés volt a fő téma, nincs ember, aki ne változott volna az elmúlt 7 évben. Azonban a változás integrálódni fog az élettérbe, a közvetlen környezetünkbe, a pénzügyeinkbe, sőt a táplálkozásunkba is. Egyre nagyobb teret kap a minimalizmus, de ez sokféleképpen értelmezhető. Nemcsak, mint stílusirányzat, hanem mint életfelfogás is. Míg a Kos-Uránusz hihetetlen módon felturbózta a fogyasztást, a Bikában ez kicsit leülepszik. Nem a mennyiség, hanem a minőség lesz a fontos. A szépség mellett pedig a praktikusság is, és ez eléggé leszűkíti a kört. 

A Kosban minden érzék-stimuláló dologra rákapott a fogyasztó, válogatás nélkül söpörte kosarába a dolgokat, a Bikában viszont fontossá válik az esztétika, másrészt a praktikusság és a környezet védelme is teret nyer. Gondoljunk csak bele, miért pont most vált rengeteg ember vegetáriánus vagy vegán étkezésre? Miért lett minden szinten egyre fontosabb a környezetünkkel való törődés? Egyre többen költöznek kisebb lakásokba, házakba, maguk kezdenek zöldségeket, gyümölcsöket termeszteni. Ez mind-mind Bika-téma. Az akarat már nem csak megszületik, de kitart és véghez vihetjük céljainkat – itt kell megemlítenem, hogy a praktikusan gondolkodó Bika jegy segít eldönteni, merre induljunk. A pénzszórásnak pedig itt a vége, alaposabb, megfontoltabb hozzáállás szükséges.

Nézzük akkor a planétát! Az Uránusz szellemi bolygó, a Merkúr magasabb oktávja. Tehát a magasabb szellemiség kollektív szinten “Bikásabb” lesz, ahogyan telnek az évek. A gyakorlatias, praktikus dolgokban való örömlelés, az álspiri-maszlag lepattogzása fő irányvonalként lesz jelen. Ami jól hangzik és nagy tömegek cuppannak rá, inkább a mainstream dolgokat kedvelő közönséget célozzák meg, ezek pedig szépen háttérbe kerülnek. 

 

Az Uránusz újító gondolatai a gazdaság területén is megmutatják magukat. Ha figyeltétek a híreket, láthattátok, hogy Észak-és Dél-Korea közeledni kezdett egymáshoz, Donald Trump és Angela Merkel is találkoztak egymással. Ha a hatalmon lévő politikusok felismerik azt, hogy a történelem gyakran ismétli önmagát, elkerülhetővé válnak azok a szerencsétlen események, amelyek a két legutóbbi Bika-Uránusz alatt történtek meg (1845-52 ill. 1928-35) – gondoljunk csak a nagy gazdasági válságra, amely 1929. október 24-ével, a “fekete csütörtökkel”, azaz a New York-i tőzsde összeomlásával kezdődött.

Csillagképileg továbbra is a Felfelé Úszó Halban jár a zöld bolygó, így az Egyetemes Szeretet végre nemcsak elméletben, de gyakorlatban is megvalósítható lesz.

Áldás!

 

Képek: E-strology és Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.