Újra élsz: Újhold a Nyilasban – 2017.12.18.

December 18-án, 7:29-kor születik meg az Újhold a Nyilas jel 26. fokán, az égbolton a Tejúton, a Kígyótartóban és a Nyilas csillagkép nyila felett. Az igazság megszületett lelkedben és készen állsz arra, hogy végleg elszakadj a múltadtól, amely eddig visszarántott Téged a földre. A félmegoldások, a részleges magyarázatok már nem nyugtatnak meg, noha korábban gyakran megelégedtél a felületes információkkal. Most már nem az élet értelmét kutatod, hanem az foglalkoztat, hogy milyen értelmet tudsz adni az életednek! A kettő közötti lényeges különbség az, hogy az élet értelmét kutatva folyamatosan másokra próbálsz hagyatkozni, ám ez messze nem biztos, hogy a legjobb megoldás, hiszen így  saját erőidet lefojtva tartod. Viszont ha Te Magad adsz értelmet az életednek, fokozatosan felismered, mekkora teremtő erő lakozik Benned. Az Újhold a tervezés, az újjászületés szimbóluma. Távlati terveidet most kell rendszerezned és elkezdeni megvalósításukat.

Amikor a Nap és a Hold összefonódik, a tudat és a tudattalan segíti egymást – azaz könnyebben értelmet nyernek az álmaink, az eddig magyarázatot nem kapott történések és megértjük az ok-okozati összefüggéseket. A Nyilas jel pedig az anyag szellemi szintre történő emelése. Azaz a túlzott anyagi törekvéseket hátra kell hagynunk, hogy felismerhessük annak korlátozó voltát. A Nap és a Hold együttállása e jupiteri jelben arra ösztönöz minket, hogy nézzünk szembe mindennel, amit teremtettünk, kérdőjelezzük meg annak valódiságát és azt, hogy valóban a saját életünket éljük-e, és nem pedig azt, amit ránk kényszerítenek? Ha utóbbira a válasz mégis igen, akkor mese nincs, ideje kilépni belőle. A Téged szolgáló és nem szolgáló minőségek között már különbséget tudsz lenni, ideje őszintének lenni Magadhoz. A Hold és a Szaturnusz egymáshoz való közelsége miatt ez most elkerülhetetlen.

Az Ikrek/Nyilas tengely a tudás tengelye. Itt, a Nyilas Újholdnál a tapasztalatok bölcsességé érnek, amelyek birtokában bátrabban folytathatjuk utunkat. A Tejúton megszülető Újhold pedig minden területen tiszta lapot és isteni energiákat biztosít, éljünk bátran ezekkel!

 

Az indiai rendszer szerint az Újhold a Múla, Leszálló Holdcsomó-típusú holdházat érinti. Végleges elválás a múlttól, akár rituálék rendezésével is, negatív képek pozitívra cserélése és a hit erősítése – ezeket adja feladatul.

 

Áldás!

 
Képek: Bill Attride és Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.