Újjászülető érzelmek: Újhold az Oroszlánban – 2019.08.01.

Augusztus elsején, 05:11-kor az Újhold az Oroszlán jel 8. fokán születik meg. A Nappal való együttállás összeadja a férfi-női energiákat, egyesíti a tudatot és a tudattalant, hosszabb távra töltve fel ezen hatásokat – az Oroszlán jel fix jellegének köszönhetően. A Hold a lélek jelképe. Az Oroszlán-Újholdnak köszönhetően minden érzés intenzívebbé és erősebbé válik, éljük meg ezeket bátran, ám ügyeljünk arra, hogy ne drámázzunk, ha nem szükséges.

 

A vizes jellegű Hold e tüzes jelben váratlanul jelentkező felismeréseket hoz, valamint alkalmassá tesz minket arra, hogy az elesetteket, a nehéz életszakaszban járó embertársainkat átsegíthessük a krízisen. Ne habozzunk önzetlenül segíteni a másiknak, a hála sem fog elmaradni. 

 

Csillagképi értelemben a Rák szemei között ragyog ekkor a Hold. Ez az Újhold segít meglátni azon minőségeket, amelyek már nem szolgálnak bennünket, egyúttal belső otthonunkra is rálátást ad. 

 

Alatta láthatjuk a Hydra csillagképet is, az Északi Vízikígyót, amely a kellő bölcsességet, belátást hivatott biztosítani. Nem mellesleg a kígyó a gyógyítás egyik szimbólumaként is ismert – gondoljunk csak a patikák bejáratán és gyógyszeres dobozokon látható kígyóra. Ez a gyógyítás viszont nem pirulákkal megy végbe, hanem a szeretet mindent átható, betegségeket elsöprő erejével. Érdemes tehát az Újhold estéjén gyógyító szertartásokat végezni, szívből imádkozni, ha bármilyen elváltozással küzdesz, különös tekintettel a gyulladásokra, a gerincet, a szívet és érrendszert érintő problémákra (testi szinten az Oroszlán ezekhez a szervekhez kapcsolódik)! És mivel minden betegségnek lelki oka van, érdemes elgondolkodni a következő kérdéseken: mikor és kivel viselkedtem szeretetlenül? Kivel nem voltam egyenes?

 

A válasz lehet, hogy meglepő lesz, mert könnyen lehet, hogy saját Magadat adod meg feleletként. Ha nem szereted Önmagad, hogyan is szerethetne a Világ? Az öngyűlölet, saját magunk degradálása egyenes út a szívpanaszokhoz, és az egyre gyakoribbá váló gerincproblémákhoz, amely már gyakran igen fiatal életkorban jelentkezik. A “B-kategóriás lettem”, “haszontalan vagyok”, “tehetségtelen vagyok, nem vagyok jó semmire” kezdetű hitrendszerek földbe döngölik a maradék önbizalmat és egészséges öntudatot. Most, hogy a Nap és a Hold találkozni fognak a témához szorosan kapcsolódó Oroszlánban, könnyen felismerhetjük az ilyen hozzáállás, önbüntető viselkedés káros voltát. A tudatos (Nap) és tudatalatti (Hold) energiák együtt dolgoznak, így a két oldal összehangoltan dolgozhat együtt. Álmaidon, meditációidon keresztül választ kaphatsz a felmerülő kérdésekre, egyúttal a tűz elem segítségével kiégetheted Magadból a káros mintákat, teret adva a tűz teremtést is szimbolizáló erejének, azaz megszülethetnek a tisztítótűz-jellegű minőségek, gyógyító energiák. 

 

A Nap a cselekvő én, a Hold a lélek. A Hold a tüzes Oroszlánban feltöltődik kreatív energiákkal, alkotókészséggel is, amelyek az érzéseinkből táplálkoznak, tehát alkossunk, hozzunk létre valamit, ami a miénk, a mi “gyermekünk”, amire büszkék lehetünk. Ez is erősíti az önbecsülést, testi szinten a tűz elem elégeti a fájdalmakat, akár a krónikus szív-és érrendszeri betegségek gyógyulása is elindulhat, normalizálódhat a magas vérnyomás, a korábbi keringési betegségekből (szívinfarktus, stroke) származó maradványtünetek is eltűnhetnek. Elégeti őket a tisztítótűz, amelyből az élet is születik. Így tudod uralni saját Magadat, a Sorsodat. És nem pedig másokat. 

 

 

 

Az indiai rendszer szerint az Újhold a Pushya, szaturnikus holdházat érinti. Azaz a fenti dolgok most sorsfeladatok és kikerülhetetlenek.

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest (1), saját (2).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.