Újhold a Vízöntőben – 2017.01.28.

Szombat hajnalban, 01:07-kor Újhold születik a Vízöntő jel 8. fokán, a csillagos égen a Bakban látható a tünemény, felette a Sas, alatta a Mikroszkóp. 

A Nap és a Hold együttes jelenléte két fontos dolgot mutat: a kapcsolatok fontosságát, azok megújítását, tisztázását (Nap), valamint az érzelmek gondolati, intellektuális hátterét segítenek megértetni (Hold). Így a problémás kapcsolatok is rendezhetővé válnak, a kiszámíthatatlan reakciók veszélye nélkül. Lesz, akivel a közös út végére érsz, ám olyan is, akivel szorosabbá válik a kapcsolat – és itt különösképpen a baráti kapcsolatokra vonatkozik a dolog. A másik aspektusa ennek az Újholdnak, hogy a tudatos és tudattalan összefonódik, “összedolgozik” – figyeljünk álmainkra, megérzéseinkre, mert ezek közvetíthetik a gyógyuláshoz, továbblépéshez szükséges információkat. A két égitest Bak csillagképben történő egyesülése erőt ad a további önmunkához, egyúttal a felemelkedéshez is (Sas csillagkép). A Mikroszkóp pedig minden olyan dolgot felnagyít, amelyekről eddig talán nem is tudtuk, hogy léteznek. Olyan tulajdonságokat, minőségeket hoz felszínre a Vízöntő-Újholddal, amelyekből új inspirációk születnek kapcsolataink rendezéséhez és jövőnk alakításához. 

Bill Attride

Egyszerre kell dolgozunk saját magunkon és kapcsolatainkon is. A félreértések nagy eséllyel tisztázhatók, és akár egy baráti kapcsolat végét jelenti, akár nem, úgy történnek a dolgok, hogy minden érintett fél számára előnyös legyen. Két ember vitája két emberen múlik, nem hibáztatható csak az egyik fél. Lehet, hogy az egód azt mondja, hogy bezzeg Te mindent megtettél, a másik meg leszarta…igen, ilyenkor jön a bezzeg-szindróma, amellyel sokan imádunk vagdalózni és érvelni. Mindeközben nem gondolunk bele abba, hogy mi talán olyan kurva tökéletesek vagyunk…? Nem lehet, hogy a másik fura és érthetetlen viselkedését mi váltottuk ki valamivel? Akár egy olyan dologgal, amire mi nem emlékszünk, vagy nem voltunk tudatában annak, amit cselekedtünk? Ezen (is) tessék elgondolkodni az elkövetkező 1-2 napban.

Áldás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.