Újhold a Szűzben és Vénusz a Skorpióban – 2018.09.09.

Vasárnap este, 20:01-kor születik meg a Szűz jel 17. fokán, az égbolton az Oroszlán Zosma csillaga alatt. A Lélek megtisztulásának ideje elkezdődött. Amit most elindítasz, hosszabb távon hozza meg ugyan az eredményt, ám a kitartás birtokában bőven kárpótol az, amit elérsz. Később a Hold tovább halad a Serleg csillagkép felé, amely anyaméh-szimbólum, és ahol megszületnek az új ötletek, tervek, érzések. A fizikai síkon történő rendrakás, rendszerezés (Szűz jel) szükséges ahhoz, hogy megtisztult tudattal s lélekkel valami újat alkothassunk. 

Ugyanezen a napon, 11:25-kor a Skorpió jelbe lép a Vénusz, a csillagos égen a Szűzben láthatjuk. Milyen energiákkal ruházza fel magát a szerelem, az érzékiség égiteste ebben a marsikus-plutonikus jegyben? A kapcsolatok megszilárdulása válik fő témakörré az elkövetkező csaknem négy hónapban – ugyanis egy retrográd időszak is lesz, erről majd később. Kiderül, mennyire működőképesek a kapcsolatok, és amelyik kiállja az idő próbáját, hosszú ideig, megkockáztathatjuk, hogy örökre megmaradnak. No persze utóbbiért tenni is kell, de ha az eddigi nyomást, a próbákat kiálltuk, levontuk a tanulságot és beépítettük a szükséges dolgokat életünkbe, nem lesz itt baj. A Skorpió marsi jellege az ön-legyőzést szimbolizálja, és minden olyan legyőzendő dolgot, ami a Skorpióhoz társítható: féltékenység, birtoklási vágy, ellenőrzési kényszer. A Plútó-jelleg pedig az átalakulást, a minőségi változást, a Mars magasabb oktávjaként pedig kivétel nélkül, minden párkapcsolatra, házasságra érvényesek ezek a dolgok.

A Szűz Angyali részének csillagai alól súgja a megoldásokat egy-egy próbatétel kapcsán, minden megérzés, intuíció a magasabb szférákból ered, érdemes hallgatni rájuk. A Szűz csillagkép lábai, ahol a Vénusz tartózkodik, azt is jelzik, hogy a kapcsolatnak tartania is kell valahová; el kell indulni a közös úton, kitartani párunk mellett, a kölcsönös segítés, a felmerülő feladatok közös erővel történő megoldása kulcsfontosságú. A Skorpió jel érintettsége kapcsán a szexuális energiák is felizzanak, a szenvedély lángjai az egekig nyúlnak, esélyt adva a gyermek foganására, a várandósságra.

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük