Újhold a Rákban: befogadó, tápláló, elengedő szeretet – 2017.06.24.

Szombaton 4 óra 29 perckor a Rák jel 2. fokán születik meg az Újhold. Saját jegyében a Hold hatalmas energiák mozgósítására képes, a Nappal való együttállása pedig segít összehangolni két, látszólag ellentétes energia működését (Nap=tudatosság, Hold=tudatalatti). A víz elemmel kapcsolatba került Nap szelídebbé válik, az érzéseket, a lelkünkkel való mélyebb kapcsolatot pedig elősegíti a Holddal való egybeolvadása. A Nap jegyváltása után ezzel az aspektussal folytatódik az elmélyülés, s mivel a Rák az otthon, a Haza, a lelki hazatalálás ideje is most érkezik el. Belső otthonunk, templomunk menedéket nyújt számunkra, de semmiképpen nem menekülést és elbújást a világ elől – erre figyeljünk.
Előtérbe kerül a család, a családban lévő, megoldásra váró feladatok és szőnyeg alá sepert dolgok. Ezek tisztázására, elengedésére is alkalmas az Újhold és az azt követő két nap, amíg égi szomszédunk a Rák jegyében tartózkodik.
Még három fontos kérdést vet fel a Rák-Újhold: mennyire voltál/vagy befogadó? Mennyire tudod táplálni a szeretet lángját? És mennyire vagy képes elengedni? Ezeka a Rák minőség fontos kérdései. Kiváló alkalom arra, hogy ezen kérdésekre megleld a választ, egyúttal ezek gyakorlására is.
Csillagképi értelemben az Újhold a Tejúton születik meg; Nimród kinyújtott karja felett járva kísérőnk üzeneteiben a feVÁLLalás is megjelenik – mégpedig érzéseink felvállalása és kiterjesztése. Az első horoszkópházban pedig azt jelzi, hogy ezen témák a szokásosnál jóval nagyobb szerepet kapnak életünkben. Testi szinten a Rákhoz tartozik a gyomor, a vízháztartás, nőknél a mellek és az anyaméh is. Ha gyomroddal problémák voltak, hányás, görcsök gyötörtek, vagy túlzott vizesedés jelentkezett, mindenképpen a szeretet áramoltatásában keletkezett blokkok jeleként tapasztalhattad ezeket. A gyomor a befogadás, a befogadó szeretet, a vízvisszatartás pedig a ki nem mutatott szeretet. Ezeknek a problémáknak a feloldása is sikerrel mehet végbe a napokban.
Áldás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.