Újhold a Halakban, retrográd Merkúr – 2019.03.06.

Március 6-án, szerdán, 16:58-kor Újhold születik a Halak jel 15. fokán, az égbolton a Vízöntő jövőt tisztító habjaiban. Ismét lezárult egy Hold-ciklus, a két fő világosító égitest együttállása pedig most kiegyensúlyozza az energiaszint-különbségeket.​​ A Halak a lezárás, összegzés jegye. Összegezned kell, milyen tapasztalatokkal gazdagodtál az elmúlt egy hónapban, miként változott az érzésvilágod és milyen tervek fogantak meg benned. 

 

 

Ahogy a Kosba lép a Hold, a tüzes energiák segítségedre lesznek a megvalósításban, ha pedig már az Újhold előtt elkeztél dolgozni magadon és vágyaid realizálásán, most hatalmas ugrás várható, magasabb szintre lépsz, és ez azért is jó, mert onnan másoknak is hatékonyan tudsz segíteni. A Halak a Krisztusi Szeretet, a Vízöntő csillagkép az emberség. Azaz a krisztusi szeretet gyakorlatban történő alkalmazásának ideje érkeztt el. Elég erős leszel ahhoz, hogy a keresőknek utat mutass és szeretettel segítsd embertársaidat. Ez nemcsak a szíved melengeti, de Neked is hatalmas égi jutalomban lesz részed – e napon ugyanis, az Újhold létrejöttekor a Neptunusz is együtt áll a Nappal és a Holddal! A Neptunusz az Angyal. A magasabb szintű Szeretet, és saját jegyében, a Halakban ezt csúcsra tudja járatni. Ez az Újhold ezért (is) rendkívül különleges. 

 

Az indiai rendszer szerint az Újhold a Szatabhisa, erősen Ráhu (~Sárkányfej) jellegű holdházban születik meg, vagyis felismertük, miben kell fejlődnünk. Ez persze olykor már-már ijesztő erővel tört fel belőlünk. Sokszor nem értettük a másik viselkedését, reakcióit. De gondolj csak bele: Veled talán nem ez történt? Legfeljebb Te másként, máshogyan élted meg, attól függően, hogy ezek a minták milyen minőségűek voltak. Van, akinek több/erősebb, van, akinek kevesebb/gyengébb mennyiségű/minőségű energiák másztak elő lelke mélyéről, nem vagyunk egyformák, máshogy éltük meg ezt a tisztulási-újjászületési folyamatot. Forradalom megy végbe a lelkekben.

 

Ugyanezen a napon a Merkúr retrográd mozgásba kezd a Halak 29. fokán. Éppen, mielőtt átlépne a Kos jegyébe. Mintha csak azt mondaná: “Hé, nem felejtettél el valamit? Biztos???” Szintén a Vízöntő csillagkép érintett, éppúgy, mint az Újholdnál. 

 

A retrográd mozgás a Világtengelyekkel megegyező irányú. A Világtengelyeket a Nap, négy fordulati pontja által létrejött tengelyek alkotják. Ezek a tengelyek a Nap mozgásához képest visszafelé haladnak. A Világtengelyekkel egyező irányú haladás korszakalkotó lehetőségeket jelöl! Egy-egy minőség, téma vagy akár személyek visszatérése  lehetséges. Lehetőség adódik arra, hogy kicsit más szemszögből figyeljük életünk történéseit, felismerni, ha valami hibádzik és azt kijavítani. 

 

 

Az indiai rendszerben a Merkúr irányváltása szintén a Szatabhisa holdházat érinti azaz a visszatérő dolgokkal, minőségekkel való foglalkozás most sorsfeladat.

 

Áldás!

 

Képek: Thinkstock.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.