Transzmutáció: Újhold a Skorpióban – 2019.10.28.

Október 28-án, 05:37-kor születik meg a Skorpió-Újhold a jel 4. fokán. Ahogyan az elnevezés is mutatja, valami egészen új születik – egy új minőség, amely megadja a lehetőséget arra, hogy magasabb szintre lépjünk, újjászülessünk, “feltámadjunk”. A gyökeres változások folytatódnak, hiszen a Skorpió jel plutonikus energiái mindig a változást, a transzformálódást jelenítik meg.

 

Lelkedből kimosható (Skorpió-víz elem) azon minőségek maradványa, amely nem szolgálja fejlődésedet és lehúzott a mélybe – s ebből a mélypontból támadsz fel. Mérlegre teheted mindazt, ami előrelendít, s azt is, ami nem. Kiváló alkalom ez az Újhold meditációra, a félelmek, rossz érzések, megcsontosodott hitrendszerek lerombolására és elengedésére meditációs úton, de arra is, hogy valami egészen új dologba kezdj, amely segít átformálni érzelemvilágodat, stabilabbá tenni lelkedet és ezzel átalakítani az egész életedet.

Alig akadt ember a Földön, akinek ne lettek volna érzelmi problémái az elmúlt időszakban. Szét lettünk cincálva, úgy érezhettük magunkat, mint akit feltettek egy ringlispílre és az csak megállíthatatlanul forgott, egyre gyorsabban és gyorsabban, amíg ki nem dobtuk a taccsot – hallottam egy ismerősömtől, hogy az érzelmi gondok miatt ő szinte napi szinten hányással küzdött…

De mit akarsz? Szédelegni ezen a körhintán vagy egy bátor ugrással kiszállni belőle? Nagyot esel, de legalább a tehetetlenség érzése elmúlik, mert feltápászkodsz és szilárd döntéseket hozol (Skorpió – szilárd jel!). Ne feledd: az Újholddal mindig egy új ciklus kezdődik! Új lehetőségek. Tiszta lap. Megtisztulás.

 

Minden olyan tervet, célt, ami az átminősüléssel, átalakulással áll kapcsolatban, most érdemes megfogalmaznod és megtenni a kezdő lépéseket ebbe az irányba. A most kimondott szavak, megfogalmazott vágyak varázserővel bírnak.

Csillagképi értelemben a Szűz csillagkép lábánál pontosodik be a Nap és a Hold együttállása, amely lehetőséget ad a tudatos és tudattalan energiák szintézisére, harmonikus együttműködésére.  A Nap és a Hold egyesülése alatt ott ragyog a Mérleg, amely segít megteremteni a belső harmóniát. Ez persze nem két napos folyamat, de el kell kezdeni.

 

Az eddig megélt, személyiségedben végbement változásokat most már a gyakorlatba is át tudod ültetni. Több “kis halált” éltél meg a közelmúltban, és ezek lényegét most érted meg igazán. A Skorpióban lévő Hold lelked legmélyebben rejlő igazságait tudatosítja. Mivel a Skorpió csillagkép (nem a jegy!) a Tejút jelentős részének őrzője, a legmagasabb szintű, Istentől érkező energiák segítenek Téged újjászületésedet (Skorpió=halál és újjászületés!) követően abban, hogy a mély, őszinte és érdektől mentes szeretetedet mind saját Magadra, mind másokra ki tudd terjeszteni. Ezzel elindítasz egy pozitív energiahullámot, amely később megsokszorozva ér vissza Hozzád.

Áldás!

Képek: Forver Conscious (1), Tumblr (2)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük