Többet ésszel, mint erővel: Mars az Ikrekben – 2019.03.31.

Vasárnap, 07:12-kor a Mars belép az Ikrek jelbe a Zodiákus körön. A tüzes bolygó jelenléte e kommunikatív, levegős, merkúri jelben előtérbe tolja a kapcsolatok fontosságát, különös tekintettel közvetlen környezetünkre, de a testvéreinkre is. Felizzik az intellektus, a szellemiség, fontossá válik a gondolatok megosztása másokkal, ugyanakkor ez a Mars-pozíció rugalmasságot is igényel, például nézeteltérés esetén ne vágjuk el verbálisan a másik torkát, törekedjünk a megértésre és a közös nevező megtalálására. Fontos továbbá, hogy -bár ez időszakban rengeteg ötlet és elképzelés születik- egyszerre csak egy célra koncentráljunk, hogy energiánk szétforgácsolódását elkerüljük.

 

Gondolj vissza a legutóbbi Ikrek-Mars időszakára (2017 tavasza)! Milyen terveket szőttél és mi valósult meg belőlük? Ami megvalósult, mennyire hozott tartós eredményt? Rengeteg értékes következtetésre juthatsz, ha erre visszagondolsz!

 

Az első horoszkópház lesz érintett a jegyváltáskor, azaz egész lényünkkel a fentiekre kell koncentrálnunk. Fizikai jólétünk, egészségi állapotunk is fontossá válik, érdemes elmenni az eddig halogatott vizsgálatokra – ha találnak valamit, az adott szerv analógiáját kell figyelembe venni és az általa képviselt témákkal behatóbban foglalkozni, hogy a gyógyulás meginduljon. Különösen nagy figyelmet érdemelnek a vérkeringéssel és mozgásszervekkel kapcsolatos panaszok. A vérkeringés maga az élet. Gyakran tapasztalhatunk keringéssel, vérnyomással kapcsolatos kellemetlen tüneteket, ha jó ideje nyomaszt minket valami, és ezt nem beszéljük ki. A mozgásszervek betegségei a menjek vagy maradjak? – témakört feszegetik és sürgetik. Találd meg az okokat! A Mars a szeretet tüze, vére, s ez segít minden egészségi gondot megoldani.

 

Csillagképi helyzetét tekintve vörös bolygószomszédunk a Bika csillagképben jár, a Plejádok (Fiastyúk) csillaghalmaz alatt, amelyet az Istenek Szerelmi Fészkének neveznek. Ez termékennyé teszi a Marsot, akik gyermekáldásra vágynak, álmuk teljesülhet, de bármilyen alkotással kapcsolatos dolog sikert hozhat, ha komolyan vesszük és kellő energiát fektetünk bele. Párkapcsolatokban összeköltözésre, eljegyzés, esküvő megtartására alkalmas időszak. A Mars felett ragyog a Perzeusz csillagkép, amely a Hős szimbóluma. El kell indulnunk, hogy megküzdjünk a boldogságért, a sikerért. A Perzeusz a Tejútról lép le, ezért az Isteni Minőség hordozója. Ahogy a Mars végigvonul alatta, igen erőteljesen lehet érezni ezen hatásokat, és ezeket mindennapi életünkbe is beépíthetjük. Haragosainkkal kezdeményezzünk békülést, tisztázzuk a félreértéseket, a nem tiszta helyzeteket. A tiszta, nyílt kommunikáció csodákra képes.  

 

Az indiai rendszerben a Krittika, Nap-jellegű holdházban jár jegyváltásának idején a Mars. A Krittika szó jelentése: penge, vágás. Főleg a tárgyi dolgokhoz és megkopott kapcsolatokhoz fűződő kötelékeinket kell levágni, hogy szellemileg tisztábbá válhassunk és szintet léphessünk. Lehet, sőt biztos, hogy az Ikrek-Mars ideje alatt a jól bevált dolgok már nem működnek és hoznak eredményt úgy, ahogy eddig. Május 16-ig bátran menjünk az új utakra. Félelem nélkül. A Mars szeretet-ereje velünk lesz, fogja kezünket az ismeretlen ösvényeken, amelyek lehet, hogy elsőre ijesztőnek tűnhetnek, de a boldogság felé vezetnek. Főleg az apai oldalról hozott mintákat kell elégetni a bolygó által képviselt tűzben. 

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest (1), Bill Attride (2)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük