Tisztítótűz: Telihold a Kosban – 2017.10.05.

Október 5-én, este nyolc óra után égi kísérőnk a Kosban ragyogva mutatja meg teljes arcát, a jel 12. fokán. A jegy ezen szakasza pedig a Nap fennhatósága alá tartozik, azaz magán viseli az Oroszlán jellegzetességeit is. Mindez annyit jelent, hogy megvilágításba kerülnek azon tulajdonságaink, amelyeket e ciklus végével magunk mögött hagyunk, magunk mögött kell hagynunk. Ez esetben a pillanatnyi vágyak elengedésével áll kapcsolatban. Az emberben ott az ösztön, hogy érvényesítse akaratát. Ez önmagában nem baj, de az már okozhat zavarokat, ha ezt úgy tesszük, hogy nem vesszük figyelembe környezetünket.

A Teliholdnál létrejövő poláris fényszög lényege, hogy a Nap rávilágít belső világunkra, érzéseinkre. Megmutatja, hogy mi az, amit csak az egó táplál bennünk, és mi az, ami lelkünkből jön. A makacs düh, a gyerekes dacosság és a felesleges indulatok tűz elem általi elégetése válik lehetővé, megteremtve ezzel a belső harmóniát (Mérleg Zodiákusban járó Nap) , amely testünk működésére is kihat. Csillagképi értelemben a Nap a Szűzben jár, tehát a változásokhoz szükséges némi alázat, amely segít beláttatni, merre is kell haladnunk.

A Hold ekkortájt a Visszaúszó Hal és a Cet csillagképek között halad, vagyis az őszinte szeretet általi belső megtisztulás az, ami segíthet egy magasabb szintre lépnünk. Sokatmondó, intenzív álmok és megérzések lesznek segítségünkre, hogy tisztába kerüljünk Önmagunkkal. Számot kell vetned Önmagaddal, a gondolataiddal és cselekedeteiddel, minden megnyilvánulásoddal. Gondold végig, mi az, ami az egód által keletkezett, majd szimbolikusan égesd el a tűz elemben. Lelked mélyén érezni, és a Tudás tudásával tudni fogod, milyen tulajdonságaid szorulnak a tisztítótűz általi átminősülésre.

Az indiai rendszer szerint a Telihold a Révati, Merkúr-típusú holdházban születik meg. A szó azt jelenti: gazdag, csillogó. Te Magad ragyogsz, csillogsz fényesen, ha megtisztítod Magad a negatív energiáktól. Így friss energiákkal töltődünk fel, szavaink is (merkúri energia) több erőt kapnak.

Áldás!

Kép: saját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.