Tisztítótűz és számvetés: Újhold a Kosban – 2018.04.16.

Hétfőn, 3:57-kor  az Újhold a Kos jegyének 26. fokán születik meg. Az égbolton ekkor a Visszaúszó Hal és a Cet csillagképek között tartózkodik égi kísérőnk, miközben együtt áll a Nappal. A férfi-női energiák, a tudat és a tudatalatti összefonódnak és harmonikus szintézist alkotnak. Kiegyensúlyozottá válnak az energiaszintek, a múltból  származó gyötrelmek elégethetők a tűz elem segítségével. Ez az új Hold-ciklus rendkívül különleges, hiszen az Újhold is a kezdet, ahogyan a Zodiákus Kos jele is. A múltat összegezvén (Visszaúszó Hal) bölcsességgé érik mindaz, amit az előző Hold-ciklusban tapasztaltunk, s ezen bölcsesség birtokában kelhetünk újra útra égi szomszédunkkal, hogy ismét egy sor izgalmas dologgal találkozhassunk. A Cet a belső megtisztulás szimbólumaként segít kimosni lelkünkből a negatív érzéseket, a lehúzó erőket.

A Kos pedig ugrásra kész, és mi is vele együtt ugrunk az újba, az ismeretlenbe, de immár nem félelemmel, hanem bátorsággal, vállalva a kihívásokat. A belső igazságok kinyilatkoztatása és a valódi tartalmak mellett történő kiállás ideje ez. Minden smúzolás, köntörfalazás elég a tűz elemben, s nem marad más, mint a színtiszta Igazságok. A Hold felett ragyog a Pegazus, a Táltos Paripa,amelynek Algenib (gamma Pegasi), merkúri-marsi jellegű csillaga alatt halad el kísérőnk. Ez a csillag a Pegazus szárnyán látható – azaznemcsak ugrásra kész állapot jön létre, hanem szárnyalásra is! A marsi jelleg a Szer-etet tüzére, vérére utal, a merkúri jelleg pedig ezt meglepő gyorsasággal képes közvetíteni. Neked csak be kell fogadnod. 🙂 

 

 

Felemelkedhetsz a lehúzó minőségekből, az Égi Út felé törve. Mindezt nem görcsös akarással, hanem játszi könnyedséggel. Mindezt megerősíti a Hold együttállása az Uránusszal, amely segít egy-ségben látni minden történést, egyben egy magasabb szellemi szintről szemlélni a dolgokat, előhozva ezzel a múltban elveszett, de onnan előtörni kívánó képességeket, tehetségeket, amelyek a bennünk lévő zsenialitás jelzői. Figyeljük álmainkat e napon, hajnalban és késő este is, mert fontos üzeneteket, tanításokat kaphatunk általuk.

Mivel az Uránusz is bekapcsolódik ebbe az együttállásba, váratlan ötletek jöhetnek, amelyek a felettes énünktől érkeznek. Érdemes ezeket feljegyezni. Bármi, ami újító jellegű dolog, kivitelezhető.

 

Az indiai rendszer szerint az Újhold az Asvini, Sárkányfarok-jellegű holdházat érinti. E terület legfőbb üzenete az, hogy azonosuljunk a kollektív identitással, amivel dolgunk van. Mi pontosan tudjuk, mivel van dolgunk, még ha ezt tagadni is akarjuk. A gyógyulás csak a feladatokkal való szembesülés és megoldásuk után következhet be. Régi képességek születhetnek újjá bennünk. Éljük velünk!

 

Áldás!

 

Képek: Bill Attride, Pinterest.

One thought on “Tisztítótűz és számvetés: Újhold a Kosban – 2018.04.16.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.