Tiszta lap, új lehetőségek: Nap a Kosban – 2019.03.20.

Március 20-án, 22:59-kor a Nap belép a Kos jelbe, és ezzel kezdetét veszi az asztrológiai Újév. Az égbolton életadó csillagunk a visszaúszó Hal és a Cet átfedésében ragyog ekkor. A Kos a kezdet, a létbetörés, a világosság győzelme. Hogy miért nevezhetjük ennek a Kosba lépő Napot? Erre a napra esik a tavaszi Nap-éj egyenlőség, azaz a Nap az egyenlítő fölé érkezik – vagyis “felemelkedik” az alsó világból. A világos órák hosszabbak lesznek, Napunk több életet adó Fényt ad nekünk. Ez a Fény teszi lehetővé, hogy lásd az Utat Magad előtt és magabiztosan haladhass előre.

 

 

A Kos tűz eleme a lelkességet adja, amely elengedhetetlen az elinduláshoz, és mivel kardinális jel, ezért valami visszavonhatatlanul elkezdődik, megszületik. A Kos analógiája még az ébredés, a születés, az öntudat. Felébredvén Csipkerózsika-álmodból tudod, hogy nem fordulhatsz vissza. A múlt már lezárult, a jövő áll előtted. Múltadból csak a tapasztalataid, és az azokból született bölcsességed maradhat, de az elfeledettnek hitt képességeid is, amelyek most visszatérnek – ezt mutatja a Visszaúszó Hal csillagkép, amely alatt a Nap jegyváltásakor tartózkodik az égbolton.  

 

Valami új elkezdődik. Lendületet kap és csak egy dolgod van: hittel, energiával haladni előre, céljaid felé. A Kos ura a Mars, amely a szeretet tüze, vére. Ezzel a szenvedéllyel menj tovább, érezd, ahogy a tavaszi Nap első sugarai melengetik tested-lelked! A nappalok hosszabbak, az éjszakák rövidebbek, életkedvünk is folyamatosan visszatér, a téli, esetleges nyomott hangulatot lassan felváltja az erő, az energia érzése. A tűz elem (Tisztítótűz…!) és a Kos (Isten Báránya) elviszi, elégeti bánatodat, betegségedet. 

 

 

 

A Halak-Nap ideje alatt történt meg az összegzés, a Kosban pedig a tapasztalatok birtokában új körforgás indul; mivel gazdagodtál az elmúlt ciklusban? Gondold át! A Nap alatt jegyváltása pillanatában ott látható a Szobrász csillagkép, amely a még megmaradt, nem szolgáló energiák “lefaragását” is szimbolizálja. Fogyókúrába, diétába, bármilyen gyógyító jellegű dologba bátran belekezdhetsz; sikerrel jársz, ha nem adod fel.

 

Az indiai rendszerben a Nap jegyváltása az Uttara Bhadra, szaturnuszi jellegű holdházat érinti. E terület is a lezárásokkal, egy Nap-ciklus végével áll kapcsolatban. Mutatja továbbá azt az ösvényt, amerre haladnod kell és rendkívüli érzékenységet biztosít, ugyanakkor a szeretet elpusztíthatatlan erejvel tölt fel – őrizd e tüzet és tápláld. Élj, szeress, nevess.

 

E napon ünnepli a wicca vallás Ostarát, a termékenység és újjászületés istennőjét. A wicca hit szerint az istennő termékennyé teszi a Földet, felébreszti őt mély álmából, az istenség pedig segít fölnevelni, érlelni a termést. Járja a zöldülő mezőket, öröme telik a természet bőségében.

 

Minden kedves Olvasómnak és Barátomnak ezúton kívánok boldogsággal, egészséggel, szerelemmel, bőséggel teli asztrológiai Új Évet!

 

Eszti

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.