Tiszta gondolatok: Merkúr a Vízöntőben – 2019.01.24.

24-én, csütörtökön, 06:49-kor lép a Merkúr a Vízöntő jegyébe, az égbolton pedig a Nyilas és a Bak átfedésében látható a Napot leggyorsabban megkerülő égitest. Ezáltal az Uránusz fennhatósága alá került – amely égitest egyébként a Merkúr magasabb oktávja. 

 

 

A Vízöntő kimeríthetetlen ötlettárát kapja így a Merkúr, a közösségi szellemet és a lehetőséget, hogy a fennálló problémákat egy másik perspektívából szemléljük. Albert Einstein, a híres fizikus mondása jut erről eszembe: 

“Egyetlen probléma sem oldható meg azon a tudatossági szinten, ahol keletkezett.”

 Az uránuszi befolyás mindig egy magasabb szellemi szint felé terel minket, a Vízöntő fix minősége pedig a dolgok végleges rendezésére sarkall minket, de régóta dédelgetett terveink megvalósításához is remek időszak. És ne lepődjünk meg azon se, ha uránuszi hirtelenséggel, váratlanul jönnek az intuíciók, a megérzések, álmok, víziók – ezeknek ugyanis tanácsadó szerepe lehet a Vízöntő-Merkúr ideje alatt.

 

 

Az elsőre furának, érthetetlennek tartott ötleteket érdemes feljegyezni, ugyanis ezek lehetnek a kulcsok olyan ajtókhoz, amelyek eddig zárva voltak előttünk. Az eddig csak elméletben létező megoldások a gyakorlatban is megmutatkoznak, véglegesen orvosolva a gondokat – ezt mutatja a Nyilas és a Bak csillagképek érintettsége. A Merkúr felett pedig a Sas ragyog, amely ebben az olvasatban az intellektus szárnyalását mutatja.

Jegyváltását követően együttállásba kerül a Nappal, azaz a gondolatok, ötletek kiterjesztése, gyakorlatba történő ültetése nem ütközik akadályokba.

 A Vízöntő másik témája, közösségi szellem és a barátság a Merkúr e jelben való tartózkodása idején még inkább előtérbe kerülnek. A barátokkal töltött idő mindig jót tesz az ember lelkének, de most különösen megnőhet az igény barátaink társaságára. És nem kell nagy bulikra gondolni. Már egy meghitt beszélgetés, egy közös filmezés is rengeteget adhat nekünk.

Az indiai rendszer szerint a merkúri jegyváltás az Uttara Sadha, Nap-típusú holdházat érinti. E terület legfőbb üzenete, hogy bármit teszünk, csak akkor tegyük, ha hiszünk benne, és cselekedjünk minél nagyobb precizitással és hatásfokkal. A Nap-jelleg segít édesapánkkal való kapcsolatunk tisztázásában is.

Áldás!

Képek: Patrick Watson (1), Pinterest (2)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük