Teremtő tűz: Nap a Nyilasban – 2019.11.22.

November 22-én, 15:59-kor lép át a Nap a Skorpióból a Nyilas jegyébe az évkörön. Életadó égitestünk így a Jupiter uralma alá kerül, vagyis a szeretet bölcsességének (Jupiter) kiárasztását (Nap) tolja előtérbe. A Skorpió-időszakban lehetőségünk volt elmerülni a lélek mélységeiben, megérteni belső motivációinkat, megélni a “kis halálokat”, amelyek elkerülhetetlenek voltak, ugyanakkor tiszta lappal indítani egy új fejezetet életünk krónikájában.

 

 

A Nyilas-Nap a szintlépést biztosítja, a tűz elem teremtő erejével, amely hasonlatos a szülés, születés energetikájához. A jupiteri uralom pedig abban segít, hogy bölcsen belássuk hibáinkat, de ne emésszük feleslegesen magunkat miattuk. A tűz elem segítségével pedig elégethetővé válik a bűntudat, a negatív minták és minden, ami lehúz minket. A Nyilas ellentét-párja az Ikrek. A Nap e jegyben tett látogatásakor fogant tervek most kezdenek igazán körvonalazódni és a tüzes energiák a megvalósításhoz való löketet is megadják.

 

 

 

​Mivel a Nyilas az évkör utolsó tüzes jele, véglegesen el kell égnie mindennek, ami nem Szeretet. A Nap érinti e szakaszban a Skorpió ollóit is, amely a levágást szimbolizálja – levágható minden, ami lehúz, ami már lejárt. Ahogy a Nap éves útján egyre mélyebbre ereszkedik, úgy világítja meg a belső energiákat. A Skorpió-éra utáni időszak pedig nem más, mint a feltámadás, a születés, amit a Tűz elem hivatott jelképezni. Az ismeretekből, majd a tudásból megszületik a Bölcsesség, amely mentes mindenféle pátosztól.

A lélekemelő, elmélyült beszélgetések és a hosszabb távra szóló elhatározások ideje ez. ​A reggelek sötétek, mégis remélünk, bizakodunk – s tesszük mindezt jogosan, hiszen a Nyilas-szakasz ideje az Advent, nemsokára megszületik a Megváltó, aki belép az emberek világába. A Skorpió csillagkép remekül jelképezi a levágást, a nem tiszta minőségektől való megszabadulást, amely lehetővé teszi, hogy a tudat magasabb szintjére lépve megkapjuk a Beavatást (Kígyótartó). ​

 

 

​A Nap ekkor a csillagos égbolton a Mérleg serpenyőit tartó rúdjánál tartózkodik; mérlegre tehető a múlt és a jövő, levonható a tanulság, láthatóvá válik a végső Igazság, ami szent és sérthetetlen.​ ​​Jegyváltásakor a Nap az indiai Anurádha elnevezésű holdházban tartózkodik, a név jelentése: siker. Vagyis, ha képes voltál megszabadulni a lehúzó​ ​minőségektől megszabadulni, a jutalom sem marad el. A holdház szaturnuszi jellege pedig ezen jutalmak tartósságát garantálja.

Áldás!

Képek: Pinterest (1), Giphy (2, 3)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.