Telihold utáni megtisztulás

A Telihold sokaknál okoz feszültséget, érzelmi zavarodottságot és hasonló kellemetlenségeket. Ám a legtöbb esetben e panaszoknak az oka nem maga a Telihold, hanem a megrekedt energiák jelenléte életünkben. Az alábbiakban négy egyszerű módszerrel Te is könnyedén megtisztíthatod Magad a következő Teliholdig, ha eddig rosszul viselted, e dolgok végrehajtásával könnyebb lesz!

 

TESTI MEGTISZTULÁS

 

Szervezetünk rengeteg méreganyaggal találkozik nap mint nap, folyamatos terhelésnek kitéve a májat és a vesét. Az anyagcsere lelassulhat, amely székrekedésben, pattanásokban, folyamatos fáradtságban nyilvánulhat meg. Testünk a lelkünk temploma, nem pedig hulladéktároló, ezért érdemes felülvizsgálni táplálkozási szokásainkat.

A Telihold elmúltával méregtelenítsünk: májunkat és vesénket tehermentesíthetjük, ha e napokban citromos vizet, almaecetes vizet, kurkumát, koriandert és máriatövist fogyasztunk, kímélő táplálkozás mellett. Növő Holdnál (ez legközelebb június 20-ával kezdődik) együnk minél több nyers zöldséget, gyümölcsöt, smoothie-t, teljes értékű gabonaféléket. Kerüljük a fehér cukrot, finomlisztet. Ekkor érdemes minden állati eredtű táplálékot mellőzni, ellenben gyógyteákat inni. Belső szerveid így fellélegeznek, bőröd szebb lesz és energiaszinted is megnő.

 

ÉRZELMI MEGTISZTULÁS

 

A befojtott érzelmek testi betegségek okozói lehetnek. Ezért fontos, hogy érzelmileg is megtisztulj. Adj teret az érzéseidnek! Ha sírnod kell, sírj, ezzel is elengeded a fájdalmaidat, beszélj a problémáidról bizalmasaidnak, barátaidnak, ha másképp nem megy, nem szégyen lélekgyógyász segítségét kérned.

A Telihold legtöbbször olyan emberekben kelt feszütséget és nyugtalanságot, akik nem merik vállalni, hogy vannak érzelmeik. Engedd tehát szabadjára érzéseidet, hogy elkerüld a testi panaszokat. Meditálj, relaxálj sokat. Tölts minél több minőségi időt a természetben!

 

KÖRNYEZETED MEGTISZTÍTÁSA

 

Pakold össze a kacatjaidat, amelyeket nem használsz és csak porfogóként funkcionálnak, dobozold be őket és súvaszd el a pincébe, vagy egy raktárba – otthonodban ugyanis blokkolják a csí áramlását, amely szintén nem kedvez a testi-lelki egészségnek.

A már nem hordott ruháidat vidd el egy menhelyre, vagy ajándékozd el őket. A sötét függönyöket érdemes világosra cserélni, bármennyire is trendi most a szürke, a barna és a fekete használata, de ezek komorrá teszik a szobádat. Válassz inkább zöldet, kéket, vöröset, bordót, lilát. Égess gyakran füstölőt, gyújts illatgyertyát, ha szereted a dísztárgyakat, nézz körül ezoterikus boltokban, feng shui könyvekben ötletekért. Ápold szobanövényeidet és csak éjszakára engedd le a redőnyöket, reluxákat.

 

SZELLEMI MEGTISZTULÁS

 

Írd össze, mely dolgok azok, amelyeket meg szeretnél valósítani. Lehetnek akár egész apró célok is! A Teliholdat követő napokban szépen elkezdheted megvalósítani őket, amikor a Hold már a Bakban halad.

Csak nyugodtan, nem kell kapkodni. Ezenkívül tanácsos tisztáznod az esetleges félreértéseket, problémákat kapcsolataidban – nemcsak párkapcsolati tekintetben. Lehet ez munkahelyi konfliktus, rokonokkal való csatározások, barátokkal való haragos viszony. Kezdeményezz tisztázó beszélgetést az érintettekkel!

Képek: Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.