Telihold a Bikában – 2018.10.24.

Október 24-én, 18:45-kor Telihold ragyog a Bika jel első fokán, azaz a frissen Skorpióba lépett Nappal képez poláris fényszöget. A Nap fénye ilyenkor a Lélek (Hold) legrejtettebb zugait is bevilágítja; rámutatva mindarra, amit eddig rejtegetni akartunk. Ezek mind felszínre kerülnek most…

 

A Skorpió-Nap nem a szarral gurigázik; belelát a vesébe, a legeldugottabb dolgokat is kiszedi, neki nem okoz gondot, hogy a szénakazalban megtalálja a tűt. Komoly önvizsgálat ideje ez, amikor is nem menekülhetünk többé önmagunk és lelkünk mélységei elől. Amit eddig a szőnyeg alá söpörtünk, mind felszínre kerül.

Mivel zodiakálisan a Bika jel érintett, első körben a fixáció, a stabilitás megteremtése válik központi témává. A Kos-Hold napjai megadták a lendületet, most pedig az elhatározásokat kell fizikai síkra hozni. Csillagképileg a Telihold a Cet fejében ragyog ekkor, felette a Felfelé Úszó Hal, alatta az Eridánusz folyó egyik kanyarulata látható. Azaz, ha most a lelkedre, megérzéseidre hallgatsz, sorsfordító lehetőségeket hoz életedbe, amely akár 180 fokos fordulatokat is képes előidézni. A Felfelé Úszó Hal a jövőre utal, a Cet fejében lévő Hold pedig a gondolaok és érzések közötti szintézist teszi lehetővé. És mivel a Nap-Hold poláris fényszög egzakttá válásának pillanatában a Hold az Uránusszal is együtt áll, ez jöhet a semmiből is, teljesen váratlanul. Élvezd!

 

Az indiai rendszerben a Telihold az Asvini nevű, Ketu (~ Sárkányfarok) típusú területet érinti. E holdház felhívja a figyelmet arra, hogy használd természetes gyógyító erőidet is, amelyek az elkövetkező napokban hihetetéenül felerősödnek – mind a saját, mind mások gyógyítása fontossá válik. Sok erőre szükséged lesz céljaid eléréséhez, de ezt mintegy ajándékba kapod most. Élj hát ezzel az ajándékkal!

 

Áldás!

Kép: Forever Conscious.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük