Találd meg belső otthonod: Merkúr a Rákban – 2019.06.04.

Június 4-én, 22 óra 5 perckor lép a Merkúr a Rák jegyébe. A Merkúr kering legközelebb a Naphoz, amely a Szív, így általa közvetíthető legkönnyebben annak fénye! Reggelente vagy esténként mindenképpen érdemes meditálni, relaxálni, amíg a bolygó a Rák jelben tartózkodik, könnyebben megérted saját működésedet, szellemi és lelki szinten egyaránt. Sokatmondó álmokat is hozhat a Rák-Merkúr. Ehhez az égitesthez tartozik többek közt a gondolkodás és az analízis.

 

 

Testi szinten ezek az agynak (gondolkodás, intellektus), és a vékonybélnek (analízis, feldolgozás, hasznosítás) felel meg, e kettő pedig a Merkúr két uralt jegyének, az Ikreknek és a Szűznek az analógiái. A Rák jelben ezek különösen érzékeny témákká válhatnak. Az információkat, történéseket most egy emocionális szűrőn át fogadjuk be s dolgozzuk fel. A szintézis, az információ-feldolgozás ugyan nem akkora dinamikával megy végbe, mint az Ikrekben, de itt már a mélyebb tartalmakat is felfedezhetjük. Jegyváltásakor a planéta a X. házban tartózkodik, azaz fokozott figyelemhez jutnak a tervek, célok, ambíciók. Immár nem a kudarcokon való kesergés, hanem a Rák kardinális minőségéből eredő energia legyen az, amely hajtson minket. A múltban élni=meghalni…

Az égen jegyáltása pillanatában a Merkúr érinti az Ikreket, a Szekeres erőterét és Orion kinyújtott karját. Az Ikrek az egymáshoz közeledést (mindenféle kapcsolatban) teszi lehetővé, a Szekeres az önlegyőzésre, a múlt lezárására sarkall, Orion pedig az egyik Beavató csillagkép – a Beavatás első szintje.

 

Jegyváltásának pillanatában a Rák uralkodó égitestével, a Holddal áll együtt a Merkúr. Az érzelmek, belső megélések nagyobb szerephez jutnak, mint eddig bármikor, és ebben az időpontban az első házzal állnak szemben. Ez meghatározza az elkövetkező hetek hangulatait és lehetőséget biztosít arra, hogy tisztázhassuk a másokkal, a külvilággal kapcsolatos érzéseinket. A megérzések a megértéssel párosulnak, azaz minden felbukkanó intuícióról tudni fogod, mihez kapcsolódik.

 

 

Személyes szinten a Rák-házadat tölti fel Ikrek és Szűz jelleggel, vagyis az Ikrekben és Szűzben kezdődő házaid eseményeit viszi a Rák-házadba, össze-elegyítve a kettőt.

Az indiai rendszer szerint a merkúri jegyváltás a Mrigasira, marsikus jellegű holdházat érinti. Ez segít a gondolatrendszerezésben, az ötletek megvalósításában és optimizmusunk megőrzésében.

 

Áldás!

 

Kép: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.