Szerelmi mágia: Vénusz a Skorpióban – 2019.10.08.

Október 8-án, 19:06-kor  a Vénusz a levegős Mérlegből átlépett a vizes Skorpió jelbe. Az égbolton az Angyali Szűz csillagai között ragyog, így mind a szerelmet, mind a művészeti tevékenységeket angyali energiák segítik. A Skorpió jelét a Vénusz egyik exil pozíciójának írják le, vagyis “száműzött” helyzetben van itt, akárcsak a Kosban. Valójában azonban -mint ahogyan többször szó esett erről- a Teljesség megszületésének egyik aspektusa az exilben lévő égitest. A Skorpió-Vénusznál ez hogyan is mutatkozik meg?

Vizes jelként az érzelmi biztonság megteremtése a fő motiváció. A Vénusz pedig a szerelem, az érzékiség bolygója. A Skorpió képviseli az átalakulást, a metamorfózist. Ez az időszak a mély beszélgetéseké, a szerelem pedig magasabb szintre lép, amennyiben dolgoztunk magunkon, a munka gyümölcse learathatóvá válik (Szűz csillagkép – aratás!). A Skorpió-Vénusz fő feladata, hogy az egyensúlyt ne a másik, hanem saját magunk átalakításával, megváltoztatásával, ösztöneink -féltékenység, birtokvágy- megzabolázásával teremtsük meg! A Skorpió-Vénusz mélyen szeret, a felszínesség tőle áll a legtávolabb. Kiszedegeti a csontvázakat a szekrényből, nem hagy semmit betokozódni. Legyalulja azon kapcsolatokat, amelyekben nem őszinte és mély a kapcsolódás.

Skorpió-analógia a szexualitás és az orgazmus is. Ebben a jegyben tartózkodva a Vénusz lehetővé teszi, hogy a szerelem testi vonatkozásban is magasabb szintre kerüljön azáltal, hogy az orgazmust nem egy kötelező jellegű, teljesítendő feladatnak éljük meg, hanem az örömérzet -amelyben benne van a másik örömérzete is- egyik legmagasztosabb formájának. A szex, ha kötelező jelleggel történik, semmi örömet nem nyújt.

Ám ha teljes mértékben átadjuk magunkat az érzésnek, figyeljük párunk reakcióit is, az öröm és az extázis olyan fokát élhetjük át, hogy az egész energetikai rendszerünk feltöltődik. Utóbbihoz sokszor nem is szükséges feltétlenül maga az aktus, van olyan, hogy az ember egész egyszerűen csak összebújásra, tutujgatásra vágyik, s ha ez teljesül, mindjárt szebb, jobb, sikeresebb napja lesz.

 

A Skorpió-Vénusz üzenete a szex-témában: mindent szabad, de semmi nem kötelező! Az érzelmi – és szexuális függőség létrehozása helyett inkább a megbízhatóságra törekedjünk, és arra, hogy kedvesünknek tűzön-vizen át hű támasza legyünk. Akik egyedül vannak, nem mindennapi és meghökkentő fordulatokat tapasztalhatnak: baráti kapcsolatok alakulhatnak át, mélyülhetnek szerelemmé.

Áldás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük