Szerelem magasabb szinteken: Vénusz a Nyilasban – 2019.11.01.

November elsején, 21:24-kor a Vénusz elhagyja a vizes Skorpiót és a tüzes Nyilasba lép. 

Míg a Skorpióban a mélyebb megértés, az érzelmek elmélyülése volt a fő vonal, a Nyilas a már megszilárdult kapcsolatoknak friss lendületet ad és a kapcsolódás egy magasabb szintére emeli azokat.

 

A csillagos égen ekkor a Mérleg jövőt mérő serpenyője alatt, a Skorpió ollójánál jár, felette pedig ott ragyog a Tejutat átszelő Kígyótartó csillagzata. Az Isidus (Dschubba, delta Scorpii), marsikus-szaturnikus csillag felett áll ekkor a Szerelmes, amely a Skorpió csillagkép szeme. Mit is jelent mindez? Meg kell látnunk azon minőségeket, energiákat, amelyek a szerelem jövőjét nehezítik, s ezeket levágni magunkról. A Skorpió csillagkép szemét érintő Vénusz segít észrevennünk ezen dolgokat, a Kígyótartó pedig fájdalommentesen segít “kigyógyulni” ezekből. A Kígyó régóta jelenti nemcsak az átváltozást egy magasabb minőségbe, de a gyógyulást is. Így a szerelem területén tiszta képpé áll össze minden, amellyel már lehet hosszabb távra is tervezni (Nyilas jel).

A Jupiter uralta Nyilasban járó Vénusz a Tejútra emelkedése előtt végighalad a Skorpió csillagkép felett, érintve annak Szívét, az Antarész (alpha Scorpii) csillagot. A szeretet erősítése, az elköteleződés kapnak szerepet ez időszakban, amikor a működőképes kapcsolatokban bekövetkezik a törvényesítés, amely jupiteri jellegű esemény – eljegyzés, házasságkötés, de ha ezek nem is, a szerelem mindenképpen égi magasságokba emelkedik.

Áldás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük