Szerelem és tűz: Vénusz a Nyilasban – 2019.01.07.

Január 7-én, 12:18-kor lép át a Skorpióból a Nyilasba a Vénusz, az égbolton a Mérleg csillagképben látható ekkor a Szerelmes. A tűz-jegyekben található földies planéták a kreatív, teremtő energiát állhatatossággal töltik fel, így az elhatározások realizálásához kapunk lehetőséget. 

A szerelmi kapcsolatokban elérkezett a szintlépés ideje. A nézeteltérések kellő bölcsességgel, belátással rendezhetők, de mindenképpen döntéshelyzet elé kerülünk kapcsolatunkat illetően – ezt mutatja a Mérleg csillagkép érintettsége. Jegyváltásakor a Vénusz felett ott ragyog a Kígyótartó Yed Posterior (epsilon Ophiuchus) csillaga, amely a bölcsességet és gyógyítást is szimbolizáló kígyó teste. Dönts bölcsen, és ehhez a segítség is megérkezik. Kapcsolatod meggyógyul, rendeződnek a gondok vagy ha lejárt az időtök, békével ér véget. Szintlépésnél egy minden eddiginél szorosabb kötelék kialakulása, összeköltözés, eljegyzés, gyermek foganása is lehetséges. 

 

 

Ezen hatások fokozottan érvényesek, ugyanis a párkapcsolatokat is jelző VII. házban történik meg a Vénusz Nyilasba lépése. Ám nemcsak a szerelemben, hanem az üzleti kapcsolatokban is közös nevezőre jutás látszódik.

 

Ha ez még nem elég, három fényszöget is kap a Vénusz, amikor jegyet vált. Az egyik a Felszálló Holdcsomóval alkotott trigonja, amely bár a Rákban áll, a 4 fokos orbiszon belül van, ezért energizált trigonként fog viselkedni. Ez hatalmas energiákat szabadít fel! Megmutatja kapcsolataink, de művészi ambícióink jelen állapotát és azt, hogy merre érdemes tartani. Egy sor lehetőséget kínál, hogy a boldogság felé forduljunk. A második a Kosban lévő Marssal létrejövő trigon. Ez mutatja leginkább a szerelmi harmonizáció lehetőségét, a kapcsolatok harmonikussá tételét, a szintézis létrejöttét. A harmadik a Vízöntő-Holddal megszülető szextil. Lelked mélyén Te is érzed a válaszokat, és ezt most köntörfalazás nélkül ki is mondhatod, és ennek megfelelően alakíthatod jövődet. Legyen szó szerelemről, üzleti kapcsolatokról vagy művészi jellegű önmegvalósításról!

 

Az indiai rendszerben a vénuszi jegyváltás az Anurádha, szaturnikus holdházat érinti. E terület segítséget nyújt múltbéli káros mintáink felülírására, a lehúzó minőségek elengedésére, különösen a szülőktől hozott berögzülések kiiktatására. Elvonatkoztatunk a külsőségektől és a dolgok mélyére kívánunk látni. Felismered, hogy mely kapcsolatokat kell levágnod, hiszen Te is tudod, hogy az érdekekhez köthető viszonyok nem tartósak és építés helyett romboló hatásúak, még ha most ez nehezen is látod be. Az Anurádha szó sikert jelent – ez vár Rád a szerelemben, üzletben, művészetben, ha bölcsen döntesz.

 

Áldás!

 

Képek: Patrick Watson (1), Pinterest (2, 3)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük