Szellemi transzformáció: Merkúr a Skorpióban – 2019.10.03.

“Milyen szép!” – gondolja az ember, ha egy pillangót lát. De abba már senki sem gondol bele, hogy milyen átalakuláson ment keresztül az a pillangó. Amikor a hernyó bebábozódik, nem tudja, mi történik vele, nem érti, mi változik meg. Azt hiszi, meg fog halni. Hogy vége a világnak. A metamorfózis fájdalmas. Hátborzongató ugrás az ismeretlenbe. A hernyó csak utólag döbben rá, hogy megérte.”

 

Csütörtökön délelőtt a Merkúr belépett a vizes Skorpió jelbe. Egy vizes jelben tartózkodó planéta hatására igyekszünk megérteni az érzelmeket, mind a sajátunkét, mind másokét.

 

Az égbolton továbbra is a Szűz csillagképben láthatjuk a Napot 88 nap alatt körberohanó, fürge égitestet. Énünk mélyebb rétegeihez kívánunk közelebb kerülni, megérteni legbelső mozgatórugóinkat. Ám ehhez szükséges az őszinteség -elsősorban Önmagunkkal szemben- , hogy tudjuk, merre tartsunk tovább. A gondolatok elmélyítése most alapjaiban változtathatja meg eddigi gondolkodásunkat! A régi, korlátozó hitrendszerek, esetleg félelmek levágásának végső fázisához érkeztünk el, vagyis az idejét múlt dolgok “haldokolnak”, hogy a jövőbe már ezek nélkül, hitünkben megerősödve és gondolati síkon (is) újjászületve léphessünk. Mivel a Skorpió vizes jel, ezért minden információ egy emocionális szűrőn keresztül dolgozódik fel, a gondolatokat, terveket érzelmi szálak szövik át, s a jel fix minőségének köszönhetően ezek tartósan manifesztálódhatnak életünkben. A lényegi igazságok keresése eredményekre vezet, mind saját magunkban, mind mások felé fordulva a felszín alatt megbúvó dolgok felé irányul figyelmünk. A csapongó gondolatok lassan lecsendesülnek és egy adott dologra fókuszálódnak, mégpedig arra, hogy az életünkben lévő dolgokon már nem mennyiségileg, hanem minőségileg kívánunk változtatni.

Gondolatvilágunk a mélyebb megértés felé irányul, sokkal inkább, mint bármikor máskor. Nem elégszünk meg felületes magyarázatokkal és félmegoldásokkal, kizárólag a szívvel-lélekkel áthatott dolgokba tudunk 100%-os energiát fektetni. Mindent vagy semmit!- ez a Skorpió-Merkúr időszak jelmondata.

 

A Skorpió maga a nyers erő megtestesítője fizikai szinten, így a szokottnál erősebbnek, energikusabbnak, tettre-készebbnek érezzük magunkat ebben az időintervallumban. Kitűnő időszak a rendszeres sport elkezdésére, ha eddig nem iktattuk be életünkbe a heti többszöri testmozgást. A legjobbak az olyan mozgásformák, amelyek ötvözik a kondíció javítását az akaraterő acélosításával, ugyanakkor lecsillapítják a háborgó gondolatokat, a jóga, a Pilates, az úszás, de akár a zenés gimnasztika is tökéletes választás lehet.

 

A Skorpió valaminek az elvesztését, de még gyakrabban valaminek az átalakulását hozza magával. Ollóival elvágja tőlünk azokat a dolgokat, amelyek már nem szolgálják fejlődésünket. Átalakulhatnak a nézetek, vélemények, gyökeresen változhat az eddigi kommunikáció. Mindenben a mögöttes tartalom felé irányul a figyelem, a dolgok gyökeréig történő hatolás a fő téma. A Merkúr ebben a plútói jelben elmélyült gondolatokat ébreszt, amelyek az átalakítással, a transzformációval hozhatók összefüggésbe. Melyik az az életterületed, ahol úgy érzed, elakadtál? A probléma gyökerét lehet ugyan, hogy eddig is sejtetted, sőt: tudtad, csak éppen saját Magadnak nem merted bevallani.

 

Áss mélyre, találd meg az ok-okozati összefüggéseket, hiszen mindennek van magyarázata. Annak is, ha valamiben most nem tudsz előrelépni. A Skorpió-Merkúr mindenképpen a gondolatok átalakítására hívja fel a figyelmet, valamint az eddigi, hibás hozzáállások törlésére. Lehet, hogy ami eddig rutinból működött, az most nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Ám ha túllépsz a megszokásaidon, akkor lehet ugyan, hogy máshogyan, de az új elvek működőképesebbek lesznek. A régi álmok pedig ugyan új köntösben, de valóra válnak. A Merkúr az Ikrek és a Szűz jegyekben kezdődő házaid eseményeivel színezi a Skorpió-házad témáit; lehet, hogy kapcsolatrendszereidben is jelentős változások következnek be. Akikkel a felszínnél tovább nem mélyült a nexus, azokkal az emberekkel lehet, hogy elválnak útjaitok, ám ezt ne bánd. Ahol meghal valami, ott születik más!

Ennél a Merkúr-állásnál gyakori tapasztalat, hogy a logika és az érzelemvilág között ingázunk, de egyiknek sem tudjuk teljesen átengedni magunkat. Az észérvek vonzanak minket, ám az érzelmi oldal felé is húz minket egy titokzatos erő. A döntést most megkönnyíti a Nap, illetve a Vénusz Mérlegben való jelenléte; előbbi mintegy megvilágítja azt az oldalt, amely számunkra most optimális, a Vénusz pedig a háborgó érzéseket csillapítja.

Áldás!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük