Szaturnusz-Uránusz trigon: a régi és az új szintézise

Pénteken válik egzakttá a Nyilas-Szaturnusz és a Kos-Uránusz által alkotott trigon. E fényszög az energiák akadálytalan áramoltatását teszi lehetővé, két tüzes jegyet érintve pedig az alkotást, létrehozást támogatja. Ehhez azonban elengedhetetlen a régi, korlátozó minták leválasztása, tűz elem általi “elégetése”.

Gondold végig, melyek azon a tulajdonságaid, amelyek akadályoztak a kiteljesedésedben, céljaid elérésében. Akár megcsinálhatod azt is, hogy felírod őket egy darab papírra, majd sorra veszed mindegyiket, keresve egy élethelyzetet-életterületet, amelyben ezek a tulajdonságok nagy szerepet kaptak saját gátjaid kialakításában. Egy másik lapra írd le ezek ellenkezőjét! Majd fogd a negatív tulajdonságokat tartalmazó papírt, és egy fehér gyertya vagy mécses lángjában égesd el!

A Szaturnusz az Idő Ura, a Küszöb Őre, az Égi Tanítómester. Soha nem igazságtalan, hiszen ha megtanulod a leckét, jutalmat ad. Mint egy szigorú, de igazságos tanár az iskolában. Csak itt nem a Pitagorasz-tételt vagy a periódusos rendszer elemeit kell tudnod…

A Nyilas jelben haladva az elmúlt 2-2,5 évben arra ösztökélt bennünket, hogy a felületes gondolkodás és fél-információk helyett a magasabb szintű tudás felé haladjunk, ugyanakkor fél lábbal mégis maradjunk ebben a világban. Mindenkinek más területen és más formában osztotta ki a tanulnivalókat. Csillagképi értelemben a Kígyótartóban látható a Szaturnusz, és hamarosan a Tejútra lép. Tulajdonképpen a Beavatás előtti utolsó fázisban járunk most. A Kígyótartó begyógyíthatja a múltból származó sebeket, immár sokadszorra kapjuk meg a lehetőséget a gyógyulásra, minden tekintetben. A krónikussá vált panaszok elégethetők a tűzben, ha a kiváltó okot megtaláltad. Hiszen minden testi kínnak lelki gyökere van. Most akár örökre megszabadulhatsz a jelenleg fennálló panaszaidtól…

Az Uránusz a magasabb szintű szellemiség, a Merkúr magasabb oktávja. Ahogyan Albert Einstein mondta: “Egyetlen probléma sem oldható meg azon a tudatossági szinten, ahol keletkezett!” Nem így igaz…? Próbáld meg egy kicsit kívülről szemlélni saját Magadat és a történéseket. Mit tanácsolnál Magadnak, ha egy kívülálló lennél? Az Uránusz a váratlan fordulatokat is képviseli. Amilyen gyorsan omlott össze minden tavaly és idén év elején, olyan gyorsan kaparhatod össze Magad most. Csillagképileg a Halak felfelé úszó halacskájánál ragyog az égitest. Csak akkor tudsz Te is felfelé úszni a mélyből, ha a múltat Magad mögött hagyod és nem nyúlsz vissza folyton. Nem tudsz visszautazni az időben, nem tudsz dolgokat meg nem történtté tenni. Mindannyian hibázunk, emberek vagyunk. De nem gyötörheted Magad örökké a bűntudattal, mert elsorvaszt és minden tekintetben megbetegít.

A Szaturnusz a Nyilas jel Oroszlán-szakaszában jár, vagyis ideje visszatalálnod a való Ön-Magadhoz. Az Uránusz a Kos Nyilas-szekciójában halad; személyiségedben vedd észre azon vonásokat, amelyek feljebb emelhetnek Téged és ne szégyelld ezt meg is mutatni.

Látszólag két teljesen különböző minőség a Szaturnusz és az Uránusz, most mégis harmónia teremthető a kettő szintéziséből. A tradíciók és az újítások, a haladás nem feltétlenül kell, hogy kizárja egymást, és ez személyes szinten is érvényes. Maradj Ön-Magad, de találd meg az eddig fel nem fedezett tulajdonságaidat, amelyek előrébb vihetnek és gyógyíthatnak!

Ez röviden s tömören a Szaturnusz-Uránusz trigonjának üzenete.

Áldás!

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.