Szaturnusz az elemekben – avagy tanulásmódszertan égi módra

Személyes képletünkben a Szaturnusz állása egy adott elemben azzal a kihívással függ össze, hogy szívvel-lélekkel azonosulni tudjunk létezésünk azon szintjével, amely ennek az elemnek felel meg, azonban jelzi azt is, hogy a szülött az önkifejezés mely szintjén hajlamos gátlásosságra és saját energiáinak blokkolására.
 

Paradox módon minél nagyobb energiát fektet ezen energia áramoltatásába, annál inkább gátolja annak kifejeződését. Ám mindenre van megoldás! A Szaturnusz az időt álló értékeket őrzi meg és menti át a következő életszakaszba. Nem a túlélésre játszik, hanem Sorsod felvállalása felé terel. Teszi mindezt azért, hogy a tapasztalatok szerzésével, azok hasznosításával haladhass a Teljesség felé. Csak Te élheted az Életed, senki más!

SZATURNUSZ A TŰZ JEGYEKBEN:

Stabilizálnia kell identitás-érzését, és hogy kreatív, teremtő energiáit minél egyértelműbben juttassa kifejezésre. Hiányérzetét azzal tudja ellensúlyozni, hogy teljes mértékben beleéli magát élete történéseibe. Önkifejezését mindenképp meg kell élnie, különben fuldokolni kezd.

Kos-Szaturnusz: ő a “pionír”, a felfedező. Energiáit egy adott célra való összpontosítással erősítheti, ahogyan bátorságát is. Idegen szóval, ő a “braveheart”, a bátor szív.

Oroszlán-Szaturnusz: a kreatív teremtés jelzője. Művészi tehetségét kell kiaknáznia, meg kell találnia azon területet, amelyben sikeressé válhat. Viselkedésében a fegyelmezett erő gyakorlása a legfőbb cél.

Nyilas-Szaturnusz: hite megszilárdításával és a távoli célok kitűzésével-megvalósításával felvállalja sorsát – ez a feladata. Nézeteit azonban nem szabad másokra erőltetnie.

SZATURNUSZ A FÖLD JEGYEKBEN:

Hatékonyságát és precizitását munkájában, mindennapi tevékenységeiben kell megnövelnie, így nincs az az érzése, hogy “haszontalan” a társadalom számára. Élete minden területén rendszerességet kell gyakorolnia.

Bika-Szaturnusz: hűséges természetű, ám makacsságát kell elengednie. Fontos számára a megbecsülés, meg kell értenie azonban, hogy a vele született tehetség masszív erő sokkal többet jelent a kézzelfogható dolgoknál.

Szűz-Szaturnusz: szeret segíteni a bajbajutottakon, a károsultakon, szolgálatkészsége átlag feletti. Hatékonyságát gyakorta megkérdőjelezi, s ez görcsösséget válthat ki belőle, ezt kell elengednie.

Bak-Szaturnusz: ambíciókkal teli ember, aki keresi azt a területet, ahol társadalmi megbecsülést szerezhet. Hisz a kemény munka által termett gyümölcsökben. Állandó szabályozási kényszerét kell mérsékelnie és időnként nem szégyellni a segítség elfogadását.

SZATURNUSZ A LEVEGŐ JEGYEKBEN:

Fegyelmezetten és célirányosan kell irányítania gondolatait, de nem szabad beleesnie a negatív gondolkodás és a pesszimizmus csapdájába. Egyszerűen, világosan, tárgyilagosan kell kommunikálnia, a társadalomban odaadást és “jobbító” szerepet kell vállalnia, ám a szükséges távolságot tartania kell.

Ikrek-Szaturnusz: vágyik a változatos szellemi élményekre, azonban így nézőpontját is gyakorta változtatja. Hogy elkerülje gondolatai és szellemi energiái szétforgácsolását, intellektuális képességeit egyszerre egy dologra kell fordítania. 

Mérleg-Szaturnusz: másokhoz fűződő kapcsolatainak nagy jelentőséget tulajdonít, így felelősséggel kell kezelnie azokat. Meg kell értenie, hogy nem járhat mindig mások kedvében, és időnként önálló véleményt kell alkotnia.

Vízöntő-Szaturnusz: késztetést érez, hogy másokért tegyen valamit, illetve hogy az elméletet meg is valósítsa. Azonban mentális merevsége veszélybe sodorhatja kapcsolatait; meg kell tanulnia elfogadnia mások nézőpontját is, még akkor is, ha nem ért egyet velük.

SZATURNUSZ A VÍZ JEGYEKBEN:

Érzelemvilága stabilizálására kell törekednie, illetve érzéseit görcsmentesen kifejezni. Úgy kell érzéseit mások tudomására hoznia, hogy kordában tartja túlérzékenységét és kiiktatja az érzelmi zsarolást. 

Rák-Szaturnusz: elkötelezetten segít másokon, különösen családtagjain. Önnön igényeit gyakran háttérbe szorítja, emiatt felbukkanhat a mártír-viselkedés. Meg kell tanulnia saját igényeinek kielégítésére is időt fordítani. 

Skorpió-Szaturnusz: miközben uralkodni próbál érzésein, annál nagyobb erővel törnek felszínre. Görcsösen védi saját kis világát, amely meggátolhatja abban, hogy bensőséges kapcsolatokat alakítson ki. El kell engednie ezt a görcsös elfojtást és határozottan, ugyanakkor szélsőségektől mentesen kifejeznie érzéseit.

Halak-Szaturnusz: magasabb szintű eszmékkel azonosul, más dimenziók lényeivel keresi a kapcsolatot. Gyakorta menekül  valóság elől, mindenképpen kerülnie kell a tudatmódosító szereket, s megtalálni az egészséges szintet ebben. Mély érzelemvilágát a szeretettel történő gyógyítással tudja legjobban kifejezésre juttatni.

Kép: Shutterstock.

 

One thought on “Szaturnusz az elemekben – avagy tanulásmódszertan égi módra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.