Szabadulj meg az érzelmi terhektől: Újhold a Skorpióban – 2018.11.07.

November 7-én, 16:41-kor Újhold születik a Skorpió jel 15. fokán, az égbolton a Szűz előrelépést szimbolizáló lábánál és a Mérleg két serpenyőjét tartó rúdjánál láthatjuk kísérőnket. 

 

A Skorpióhoz tartozik az elmúlás, a halál és a transzformáció fogalma. A Hold a Lélek. Az Újhold ugyan nem látható az égen, mégis óriási energiákat mozgat meg – különösen ebben az erős jelben. A hagyományos értelmezés szerint itt fall pozícióban, azaz esésben van a Hold. Ám mint minden hasonló aspektusból, ebből is kihozhatjuk a legtöbbet és legjobbat. És mi a legjobb ez esetben? Múltunk fájó darabkáit levágni magunkról. 

 

 

Alig akadt ember a Földön, akinek ne lettek volna érzelmi problémái az elmúlt időszakban. Szét lettünk cincálva, úgy érezhettük magunkat, mint akit feltettek egy ringlispílre és az csak megállíthatatlanul forgott, egyre gyorsabban és gyorsabban, amíg ki nem dobtuk a taccsot – hallottam egy ismerősömtől, hogy az érzelmi gondok miatt ő szinte napi szinten hányással küzdött…

 

De mit akarsz? Szédelegni ezen a körhintán vagy egy bátor ugrással kiszállni belőle? Nagyot esel, de legalább a tehetetlenség érzése elmúlik, mert feltápászkodsz és szilárd döntéseket hozol (Skorpió – szilárd jel!). Ne feledd: az Újholddal mindig egy új ciklus kezdődik! Új lehetőségek. Tiszta lap. Megtisztulás. Ha nőként ezen a napon éppen menstruálsz, imagináld, ahogy a vérrel együtt a fájó dolgok is távoznak lelkedből, a meditáció pedig mindenki számára erősen ajánott. A Skorpió víz jelként az érzelmekkel áll szoros kapcsolatban. Bármilyen ilyen jellegű problémád van, az Újhold napján, illetve az azt követő napokban lelki gyakorlatokkal, meditálással, jógával rengeteget tehetsz azért, hogy ezen érzésektől megszabadjulj – végleg. A Skorpió ugyanis nem szereti a félmunkát, ő végleges megoldást akar. 

Itt a vége a destruktív viselkedésnek, a manipulálásnak, a féltékenységnek. Rohadt fájdalmas elhagyni egy olyan érzelmet, amelyet -ha nem is vallottunk be még magunknak sem- megszoktunk és mindennapjaink részeként szépen felemésztette a lelkünket. Ezekkel az érzésekkel saját magad zárod börtönbe. Igen ám, de akkora mákod van, hogy most az Újhold, amely ablakod rácsain át kukucsklál be Hozzád, behajítja Neked a kulcsot – egyszerűen kinyitod az ajtót és kisétálsz…. vagy nézed tovább a falat, rágod a körmöd és hagyod, hogy a múltad, a félelmeid szépen lassan elsorvasszanak? Te döntesz, amit mutat a Mérleg csillagkép serpenyője is. Indulj el az önfelfedezés és megtisztulás útján, ezt üzeni a Szűz csillagkép lábánál látható Hold. Mi a szarnak szenvedteted Magad, amikor lehetsz boldog is…?

 

Bocsáss meg mindenkinek, aki fájdalmat okozott, szívvel, szeretettel. És Magadnak is, noha tudom, ez veszett nehéz dolog. De most meglesz hozzá az energia… a Fentiek nem akarnak Neked rosszat. Éppen ezért a segítségedre sietnek és útmutatásaikkal – amelyek megérzések, álmok formájában is érkezhetnek- segítenek Téged. Fogadd el a segítségüket. A Skorpió 15. foka a Halak-dekád a jegyen belül, vagyis az amúgy is fogékonyságot hozó Újhold a Halak kiváló extraszenzorikus képességeivel töltődik fel. Ne lepődj meg, ha mindenütt jelekbe botlasz.

 

A Skorpió ura a Plútó, és e plutonikus jelben érzelmi területen a Lélek már nem mennyiséget, hanem minőséget szeretne. Meghal az egó, megszületik a Lélek, amelyet táplálni kell. 

 

 

Az indiai rendszer szerint az Újhold a Vishakha, Jupiter típusú holdházat érinti. Összegezd eddigi tapasztalataidat és vond le a tanulságot belőlük. A bölcsesség birtokában már magabiztosan haladsz előre. A Vishakha elágazást jelent: szenvedsz tovább vagy lépsz…? Te döntesz. 

 

Áldás!

 

Képek: Conscious Reminder (1), Pinterest (2), Giphy (3)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.