Symbolon – a Mars-Szaturnusz és a Jupiter-Neptunusz fényszögek margójára

Ahogyan korábbi írásomban részleteztem, a Mars és a Szaturnusz poláris fényszöget alkot egymással, a Jupiter és a Neptunusz pedig kvadrátot. Ismét kihangsúlyozom, amit már sokszor megtettem a blogomon: nincs rossz fényszög! Tanító, cselekvésre, változtatásra sarkalló aspektusok léteznek, de ezek sosem rosszak! A bolygók Isten kreációi, hogyan is lehetnének rosszindulatúak és gonoszak…?

A Mars-Szaturnusz a Rák-Bak tengelyt érinti. A Mars a Rákban jár, a Szaturnusz a Bakban, azaz saját jegyében. A Symbolon kártya jó ideje nagy kedvencem, ezért plusz segítséget adnak az értelmezésben, hiszen az asztrológiára épülnek a lapok.

A Rák-Bak tengely a “Jégkirálynő” lapjával áll kapcsolatban. Nézzük, mit jelent ez:

 

“Egy nőt láthatunk a befagyott érzelmek jégvilágában. A megfagyott víz a megkeményedett érzelmek szimbóluma. Nem tud sírni, könnyei jéggé merevedtek. Érzelmei nem áramolhatnak szabadon, mert megszilárdultak. A jobb kezében látható tükör eltörött, mert minden vétkéért másokat okol, nem akarja saját magát visszatükrözi. Saját magát már képtelen meglátni. A kastély, amelyben sérelmeiért vállalhatná a felelősséget, és ezzel együtt átvehetné királynői méltóságát, még távol van. Mégis, a telihold, a kiteljesedett nőiesség szimbóluma látható a háttérben, és arra vár, hogy egy nap a királynő belépjen a kastély kapuján.”

Megközelíthetetlenné tetted Magad, másokat okolsz a nem szerencsés eseményekért. Ám a megoldás valójában Benned van! És mi ez? Ideje felnőnőd, véglegesen döntened egy cél mellett, és ha törik, ha szakad, küzdeni érte. Így leolvad szívedről a jégpáncél, megtanulod kimutatni érzéseidet és felelősséget tudsz vállalni sorsodért.

A Jupiter saját jelében, a Nyilasban jár, a Neptunusz szintén saját jelében, a Halakban. Ezt írja a Symbolon-kiskönyv, amely a “Püthia” nevet tünteti fel ennél a lapnál:

 

“A kép egy templombelsőt ábrázol. A szent tűz és a gőzök, melyek felszállnak, illetve a lila színtónusok misztikus hangulatot kölcsönöznek a képnek. Püthia, a delphoi jósda papnője a bódító gőzök fölé hajol és transzba esik. „Sugalmazásai” jelentik a válaszait a hívők egyes kérdéseire s ezek csak bizonyos napokon tudhatók meg tőle. Mivel nem egészen kivehetően beszél, mindig jelen kell lennie egy papnak, aki közvetíti és lefordítja az üzeneteket.”

Olyan konkrét tanácsba vagy jóslatba kapaszkodsz, amit valaha valakitől kaptál. Most ennek csapdájában vagy. Saját intuíciód forrása kiapadt, mert lelked vizeit egy idegen folyómederbe terelted. Így sohasem fogod megfejteni a rejtvényt. Minden ismeretlen (látszólagos) válasz új kérdéseket indít el benned, amelyek azután megint összezavarnak. Elveszel egy csalfa világban, amely spirituális képességekkel henceg előtted, és amely éppen annyira eltávolít tőle, mit ahogyan te távolodsz fokozatosan saját igazságodtól. Valahol utad során fogsz kapni egy – kezdetben talán érthetetlennek tűnő – jelet. A komoly megfontolás, melyre szükséged van ahhoz, hogy megfejtsd a rejtvényt, elvezet majd (szinte észrevétlenül) a valódi spirituális éberséghez. Ez hasznos lépés lehet a jövőben lelked számára. Problémáid megoldását már nem a külvilágban keresed, hanem megtanulsz megbízni intuícióidban. Így nem fogod elveszve érezni Magad.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.