Sötét vizekből a világosságba: Újhold a Halakban – 2018.03.17.

Szombaton, 14:11-kor születik meg a Halak jel 26. fokán az Újhold.  A Lélek egy újabb fejezet végéhez érkezett, az utolsó vizes jelként a Halak összegyűjti mindazt, amit eddig tapasztalt. Ha visszatekintesz, láthatod, mely energiák minősültek át és emelkedtek fel, illetve azt is, hogy mely feladatok, lelki munkák miatt kell még visszatérned. 

Ez a küzdelemre való “felkészülés”, amely küzdelem a Kos jelbe lépő Holdnál folytatódik. Most érezhetőek azon dolgok, megnyilvánulások, amelyekből a szer-etet eddig hiányzott, s ez fájón éget, sajog. Engedd szabadjára könnyeid, hadd tisztuljon lelked! A sírás nem egy szégyenteljes dolog, akár nő vagy, akár férfi, hanem spirituális tisztulás. A víz elem legfájóbb, ugyanakkor egyik legfelemelőbb formája. Viszont a fájdalom generálja azt az erőt, amely a magasabb szintek felé vezet minket…

 

A Szűz-Halak tengely a Megváltás tengelye, a külső-belső rend megteremtésének igényét hordozza magában. Rájössz, hogy minden és mindenki EGY. Ez az állapot indítja el az ego lebontását, és itt már nincs fél-elem, a Sors keresztjét már szer-etettel veszi vállára a Lélek, ahogyan a Halak jelhez kapcsolódó Megváltónk, Krisztus is tette… értékrendünk végletes élmények útján alakult ki, de ezt itt felül kell vizsgálni. Minden “rossznak” érzett tapasztalat egyúttal bölcsességet is ad!

A csillagos égbolton ekkor égi kísérőnk a Visszaúszó Hal és a Cet csillagképeket érinti. Visszatér a Lélek ereje, hogy a belső, megtisztító jellegű munkákat folytatni tudja (Cet!).  Felette a Pegazus csillagai ragyognak, alatta pedig a Szobrászé. A Pegazus, a Táltos Paripa a magasabb szintek felé ugrást jelképezi, a Szobrász pedig egyfelől a magunkról lefaragható, lehúzó minőségeket, valamint a művészeteket. Ideje végleg levágni a minket nem szolgáló erőket, de művészetekkel való foglalkozásra is kiváló időszak ez, s a lefaragott energiáktól könnyebben játszi könnyedséggel emelkedhetünk felfelé, a Kozmikus Mennyezet boltíveibe.

 

Áldás!

 

Képek: Bill Attride, Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük