Lepattogzik a cukormáz: Nap a Skorpióban – 2019.10.23.

Szerdán, 19:20-kor a Nap az évkörön a vizes Skorpióba lép.  A csillagos égbolton a Szűzben halad, annak is az angyali részénél. A Skorpió-időszakban a lélek végérvényesen a láthatatlan dolgok felé fordul. Ez már a Mérleg-szakaszban elkezdődött, ám most teljesedik ki igazán. Idézem Paksi Zoltánt: “a levél lehull, a szellem felemelkedik.” A Szűz csillagkép angyali része is ugyanezt üzeni számunkra: az angyalokat sem látjuk, de érezzük a jelenlétüket! Csodás időszak áll előttünk, amikor is az angyali minőség felé fordulva, no meg saját, belső erőnket is kiaknázva (Skorpió) eredményeket mutatunk fel szinte minden életterületünkön.

Mindennél fontosabbá válik a biztonság megteremtése, hiszen a Skorpió fix jel. Ugyanakkor a Skorpióhoz társítható a jelképes értelemben vett halál fogalma is; itt “halnak meg” a fény nélküli, megkopott, Téged nem szolgáló dolgok, szűnnek meg működésképtelen kapcsolatok, nemcsak szerelmi téren. Ugyanakkor a halál az újjászületést is magában hordozza: valami új születik a “meghalt” dolgok helyén, egy magasabb szintű, egy tisztább minőséget képviselő, amellyel már lehet hosszabb távra tervezni (ez pedig majd a Nyilas-Nap témája lesz).

 

És bizony itt hullanak le az álarcok, a maszkok, itt törik darabjaira az egó, és itt pattogzik le a cukormáz a hamis, minden igazságot nélkülöző dolgokról. Valódi ÉN-ünk, valódi gondolataink és érzéseink felvállalását követeli meg a Skorpió, a felszínességnek, az átmeneti megoldásoknak és a mézesmázosságnak itt már nincs helye többé. Az elmúlás, az elkerülhetetlen és gyökeres változások egy katarzist eredményeznek – s ez a katarzis nem más, mint az újjászületés, immár egy magasabb minőségben! A Nap rávilágít sötét oldalunkra, és segít Fényével megtisztítani lelkünk ezen részét.

 

Az őrjöngő pszichopatából emelkedett lelket is varázsolhat – ám ehhez a mi aktív munkánk is szükséges. A Skorpiót a Mars és a Plútó uralja, ami nem mást közvetít, mint az ön-legyőzés (Mars) katartikus élményéből fakadó gyökeres, minőségi változást (Plútó)! Erről szól tehát elsősorban a Skorpió időszaka, amely izgalmas és noha olykor meghökkentő fordulatokat produkál, ám ha képes vagy a megújulásra -ez szintén Skorpiós téma- akkor az egész Életed egy magasabb szintre emelkedik. A Skorpió magasabb szinten a szépséges Főnix, amely már szárnyal, repül és nem a birtoklás érdekli.

 

 A felületes megoldások helyett mindennek a gyökeréig tudunk hatolni, ezáltal akár sok-sok éves dolgokat is felszínre hozhatunk. Ezek áttranszformálása gyógyít és tesz bölcsebbé minket, akár a korai gyermekkorból származó hitrendszerek és félelmek elengedése is megtörténhet. Valami meghal, ám ennek helyén születik valami új, ami az eddigieknél magasabb szintű! Amiről a Mérlegben kiderült, hogy nem működik, most elengedhető, legyen szó itt bármiről, de leginkább az emberi kapcsolatok területén figyelhetők meg gyökeres változások. Ugyanakkor ehhez a jegyhez tartozik a regeneráció is, ami abban nyilvánul meg, hogy a még rendbe hozható dolgok új formában születhetnek újjá. Ehhez azonban lelkünk mélyére kell ásnunk és ott megtalálnunk a kulcsot, amely ebben segítségünkre lesz. A Skorpió nem a mennyiségi, hanem a minőségi változásokról szól, és a Mérleg-szakasz erre az időszakra készített fel minket.

Áldás!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük