Retrográd Szaturnusz – sorsfordító lehetőségek

17-én váltott irányt a Szaturnusz, a Bak jel 9. fokán, a csillagos égen pedig a Nyilas és a Pajzs csillagképek átfedésénél láthatjuk.

A hátráló mozgás – mint ahogyan több ízben is írtam róla – megegyezik a Világtengelyekével, amely a sokáig “rossz” irányként deifiniált mozgást egészen más megvilágításba helyezi – kérdés, hogy mi észrevesszük-e a fényt?

A retrográd mozgás ugyanis nemcsak visszadob dolgokat, eseményeket, személyeket, hanem az elkövetett hibák kijavítására, dolgok rendezésére, egyúttal a sorsfordításra is megadja a lehetőséget! A mi kozmikus felelősségünkre emlékeztet bennünet és arra, hogy sorsunk alakulásáért mi vagyunk a felelősek.

A retrográd mozgású Szaturnusz elsősorban a Bak jegy által érintett életterületeket bizgeréli meg. A személyes képletedben, ha például a négyes ház felett vált irányt a Szaturnusz, a szüleiddel, gyermekkoroddal, ingatlannal kapcsolatos dolgok jöhetnek felszínre újra, amelyeket talán hajlamos voltál a szőnyeg alá söpörni. Alaposan felkavarhat, ám a megoldás ott a kezedben! Már csak azért is, mert direktbe fordulásáig (szeptember 6.) a Nagy Égi Tanító a Tejúton jár, azaz a magasabb szintű energiákat, mintegy megoldókulcsokat adja a kezedbe. Az már rajtad múlik, mit kezdesz velük.

E bolygót gyakran megbélyegzik a nagy szerencsétlenség égitesteként, ám a Szaturnusz soha, de soha nem igazságtalan. Sőt! Olyan, mint egy szigorú, de igazságos tanár: ha megtanultad a leckét, átmentél a vizsgán. Ha nem, akkor addig dobálja vissza a témát, amíg meg nem tanulod. És amíg nem tanulod meg, cseszheted. Hibáztatathatod a kormányt, bármelyik pártot, a rendszert, mindent. De a megoldás egyetlenegy helyen keresendő: BENNED! Rohadt nehéz szembesülni a feladatokkal. Ki a nyavalya szereti ezt? Jelen esetben a Szaturnusz figyelmeztető táblaként vagy (nem korrupt) közlekedési rendőrként funkcionál. Ha betartod az előírásait, teljesíted a feladatokat, nem fog leinteni. Ha viszont áthágod a szabályokat, áthajtasz a piroson, kötelezettségeidnek nem teszel eleget, elveszi a “jogsidat” egy időre és marad a szopóroller, mint jármű. (Bocsánat, de ezt nem hagyhattam ki.) Ám ha megembereled Magad és sírás helyett fegyelmezetten a megoldáson kezdesz dolgozni, már más lesz a harci helyzet.

Ehhez kívánok Neked sok erőt és bölcsességet!

Áldás!

Képek: Pinterest.

3 thoughts on “Retrográd Szaturnusz – sorsfordító lehetőségek

  1. Kedves Eszter 🙂 Nekem a Bakban a X-es házam kezdődik, de a 9. fokon még a 9-es házam van, mely életterületem a mérvadó a 9-es vagy már a X-es.
    Köszönöm szépen ha válaszolsz.

    Üdv. T.Babi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.