Retrográd Szaturnusz és Telihold a Mérlegben

Hétfőn, 10 óra 32 perckor a Szaturnusz a Nyilas jel 27. fokán retrográd mozgásba kezd, amely augusztus 21-ig tart majd. Az égbolton a Tejút kapujánál, a Kígyótartó és a Nyilas csillagképek átfedésében történik meg az irányváltás.

A retrográd mozgás a Világtengelyekkel megegyező irányú mozgás, a kozmikus felelősséget, a korszakalkotó lehetőségeket és a visszatérő történéseket, dolgokat, de személyeket is jelöl. A Szaturnusz az Idő Ura, a Küszöb Őre éppen egy Beavatást szimbolizáló csillagképben tartózkodik (Nimród az első, a Kígyótartó a második beavatási szint). A Beavatás, mint folyamat már elkezdődött, most pedig az eddig megtanultak ismétlése kerül sorra, hiszen az ismétlés által válik biztossá a TUDÁS. Amikor tanulsz valamit, vizsgára készülsz, akkor is többször átolvasod a jegyzeteidet, könyveidet, memorizálod a fontos elemeket, hiszen csak ezek birtokában tehetsz sikeres vizsgát. A retrográd mozgás is ehhez hasonlatos; kiemeli -akár Te a szövegkiemelővel- a fontos, érdemleges dolgokat és átismételteti velünk, hiszen a Szaturnusz csak az értékes, érdemleges, időtálló dolgokat menti át a következő időszakokba. A Nyilas jel érintettsége arra utal, hogy mindent, amit eddig tanultál/tanulsz éppen, magasabb szintre kell helyezni, és ha mások még küzdenek, nekik segíteni kötelességed. Mert értelemszerűen nem állhat mindenki egy szinten, de aki már eljutott egy magasabb fokra, kozmikus kötelessége kezét nyújtani a szakadék szélén kapaszkodónak. Az már más kérdés, hogy ő elfogadja-e a segítségnyújtást, vagy nem…

Az irányváltás a Nyilas Oroszlán-dekádjában megy végbe, az Oroszlán pedig fix jel. Azaz, a most megismételt dolgok immár véglegesen megszilárdulnak.

Április 11-én, reggel 7 óra 7 perckor pedig Mérleg-Telihold születik a jel 21. fokán, a Szűz csillagkép kalászt tartó karjánál.

A Telihold valaminek a lezárása, vége, amikor is a Téged nem szolgáló, fénytelen dolgok elengedését követően lélek-zethez jutsz, légúti gondok és vesével kapcsolatos betegségek gyógyulhatnak meg, mivel el tudtál szakadni egy visszahúzó energiától. Így az energiák kiegyensúlyozódnak (Mérleg jel), ami ugyan furán hangzik, hiszen a Nap és a Hold között egy poláris fényszög van, de pont ez adja kezedbe a kulcsot egy Hozzád méltóbb élethelyzet kialakításához, az egészséghez testi-lelki szinten, valamint a harmónia megteremtéséhez. Nem söpörheted szőnyeg alá a gondokat, megoldatlan feladatokat többé, szembe kell nézned velük és rendszerezned (Szűz csillagkép). A Telihold a Mérleg jel Ikrek-szakaszában születik meg; a párkapcsolati problémák, a testvérekkel, közvetlen környezettel kapcsolatos gondok is rendezhetővé válnak.

Áldás!

Képek: Pixabay Free Image.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.