Retrográd Merkúr az Oroszlánban: 2019.07.08.

Július 8-án, az Oroszlán 4. fokán retrográd mozgásba kezd a Merkúr, az égbolton a Rák csillagképben látható az égitest.  A retrográd mozgás a Világtengelyekével megegyező mozgást jelent, a Merkúr esetében pedig ez korszak-alkotó ötleteket szülhet, visszatérő sugallatok és gondolatok formájában.

 

 

Az Oroszlán jelben elsősorban a feltétel nélküli szeretet kerül terítékre, amikor a lélek egyszerűen csak elfogad. A szeretet pedig megszilárdul, köszönhetően az Oroszlán fix minőségének. Aki ad, attól fogadd el a szeretetet, akitől koldulni kell, engedd el.

via GIPHY

 

 

A Rák csillagkép pedig plusz érzelmi löketet ad ennek a dolognak, kiegészülve a belső otthon meglelése iránti vággyal – ráadásul a Merkúr visszavándorol ebbe a jelbe is.

A retrográd Merkúr segít ezen kapcsolatok átvilágításában és méltóságod megőrzésében (Oroszlán!). Kreativitásod is visszatér, ha ilyen irányú ambícióid vannak, rengeteg ihlet érhet a planéta hátráló mozgásának idején. Az Oroszlánhoz tartozik a büszkeség fogalma is, bátran vállaljuk önmagunkat, ám ez ne csapjon át gőgbe és fennhéjázó magatartásba.

Az indiai rendszer szerint  merkúri jegyváltás a Pushya, Szaturnusz-típusú holdházban történik meg. Alapos önvizsgálatra lesz szükség, hiszen a szaturnuszi jelleg csak az érték-és időtálló dolgokat viszi tát a következő életszakaszba.

Áldás!

Kép: Rachel Lang.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.