Retrográd Merkúr – 2018.11.17.

November 17-én a Nyilas 13. fokán lévő Merkúr retrográd mozgásba kezd, azaz a Világtengelyekével megegyező mozgásba vált, vagyis korszakalkotó ötletek, felismerések születhetnek december 6-ig, amikor is a Naphoz legközelebb keringő bolygó direktbe fordul. 

 

 

Decemeber 2-ával a planéta visszalép a Skorpióba és összesen 11 napot tölt a jegyben. Ez a retrográd időszak kiváló alkalom lesz arra, hogy terveinket, vágyainkat újratervezzük, ha szükséges, és amikor visszalépve a Nyilasba a Merkúr találkozik a Jupiterrel – december 21-én – már világosan, tisztán fogod látni, mit is szeretnél. 

 

A Nyilas-Merkúrt hagyományosan “rossz” pozíciónak írják le, ám mivel a bolygók Isten üzeneteinek hordozói, nem lehetnek rosszak. S hogy a Nyilas-Merkúr mit is mutat? A magasabb szférák felé fordulás, hitünk erősítése. A szeretet Fény-teremtő ereje lakozik benne, s ezt mások felé is mutatni, kommunikálni is képes – miért ne élhetnénk meg ezt így? Sokan vádoltak azzal, hogy “rózsaszín asztrológiát” írok, de basszus. Félelemkeltés, rettegés vagy inkább a lehetőségek kihasználása…? Döntsd el kedves Olvasóm, melyik szimpatikusabb, nem mondom meg, melyiket válaszd és nem is hangollak más asztrológusok ellen…

 

A Nyilas a magasabb szintű tudás, a hit jegye, az itt járó Merkúr pedig ezt közvetíteni képes. Retrográd állapotában ezen témák vizsgálatára késztet, de nem fog a földbe döngölni és seggbe rúgni. A Skorpióba visszalépve a a bizonytalanságok levágása, azok halála a téma. A képletedben a Nyilas-Skorpió szekció felett elhaladva – attól függően, mely házad, házaidat érinti – ezeket Te is érezni fogod. Innentől kezdve eldöntheted, hogy magad alá csinálsz a félelemtől vagy inkább erősíted Magad, a hited és teremtesz…? Ez már csak azért is érdekes, mert november 25-ével a Neptunusz, a magasabb rendű szeretet égiteste vált irányt, direktbe fordul, és ami eddig homályos volt, letisztul, a bizonytalanságok pedig eltűnnek…

 

Csillagképileg a Merkúr irányváltása a Skorpió és a Kígyótartó átfedésében történik meg; levágva Magadról (a Skorpió ollója) az olyan káros minőségeket, mint a félelem féltékenység, bizonytalanság, csodálatos gyógyulások mennek végbe. 

 

 

Az indiai rendszerben a Jyestha nevű, merkúri típusú holdházat érinti az irányváltás; mivel a Merkúr egy, saját maga által uralt területen vált irányt, a fenti hatások duplán érvényesek. 

 

Áldás!

 

Képek: Tarot By T (1), saját  – Stellarium screenshot (2)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.