Retrográd Merkúr – 2018.07.26.

Csütörtökön a Merkúr az Oroszlán 23. fokán retrográd mozgásba kezd, az égbolton szintén e nevű csillagképben látható az égitest.  A retrográd mozgás a Világtengelyekével megegyező mozgást jelent, a Merkúr esetében pedig ez korszak-alkotó ötleteket szülhet, visszatérő sugallatok és gondolatok formájában.

 

Az Oroszlán jelben elsősorban a feltétel nélküli szeretet kerül terítékre, amikor a lélek egyszerűen csak elfogad. A szeretet pedig megszilárdul, köszönhetően az Oroszlán fix minőségének. Aki ad, attól fogadd el a szeretetet, akitől koldulni kell, engedd el. 

A retrogád Merkúr segít ezen kapcsolatok átvilágításában és méltóságod megőrzésében (Oroszlán!). Kreativitásod is visszatér, ha ilyen irányú ambícióid vannak, rengeteg ihlet érhet a planéta hátráló mozgásának idején. Az Oroszlánhoz tartozik a büszkeség fogalma is, bátran vállaljuk önmagunkat, ám ez ne csapjon át gőgbe és fennhéjázó magatartásba. 

 

Az indiai rendszer szerint az Aszlésa, merkúri típusú holdházat érinti az irányváltás. Maga az elnevezés kígyót jelent, amely mint tudjuk, a bölcsesség egyik jelképe. Bölcs belátás, előrelátás szükséges, amely segítségünkre lesz elképzeléseink fizikai síkra hozatalában. 

 

Áldás!

 

Kép: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.