Retrográd Merkúr – 2017.12.03.-22.

Vasárnap a Merkúr hátramentetbe kapcsol a Nyilas jel 29. fokán és egészen a 13. fokig vándorol vissza. A Világtengelyekével egy irányban történő haladás mindig sorsfordító erőket és lehetőségeket rejt magában. Érdemes újragondolni azokat a helyzeteket, amelyekben félreértések keletkeztek, áthidalhatatlannak tűnő nézeteltérésekkel találtuk magunkat szemben. Az égbolton a Nyilas csillagképben, a Pajzs alatt ragyog a leggyorsabb mozgású bolygó, támogatást adva minden olyan témának, amely átgondolásra szorul.

A Nyilas jelben tolatva lehetőséget biztosít arra, hogy ezekkel az energiákkal alaposabban foglalkozhassunk.  A Nyilas alacsony szintje az álszemérmességgel, az arcoskodással és a “mindenkinélmindentjobbantudok”, “mindenkinélmindentjobbanmegmagyarázok” – témákkal hozható összefüggésbe.

 

 

Gondoljunk vissza az elmúlt időszakra. Milyen témákban akartunk okosabbnak, szebbnek, jobbnak tűnni másoknál? Lehet, hogy egy-egy ártatlannak gondolt, poénnak szánt beszólás is mély sebeket ejtett valakin, aki várja a bocsánatkérést. Legyünk őszinték magunkhoz: kivel/kikkel bántunk így? Így, Karácsony előtt pár héttel amúgy is eléggé aktuális a bocsánatkérés, a megbocsátás – tehát a sértett félre is vonatkoznak a dolgok. Ha valaki őszintén kér bocsánatot, miért ne bocsátanál meg neki? Nem játszhatod Istent. Ennek fényében kell tehát újragondolnunk kapcsolatainkat és őszintén számot vetnünk cselekedeteinkről.

 

Amikor direktbe fordul a planéta (2017.12.22.), remek alkalom kínálkozik arra, hogy a nem megfelelő minőségeket elégessük a tűz elem segítségével – helyükön pedig megszülethet a Bölcsesség. Az indiai rendszer szerint a retrográdba váltás a Múla, Ketu (Sárkányfarok, Leszálló Holdcsomó) jellegű holdházban történik meg. A szó jelentése gyökér, (nem röhög!) amely szüleink és nagyszüleink által képviselt minták, viselkedések átrágására késztet minket. Lehetséges, hogy mostani kommunikációs problémáink gyökere az ő mintáikban keresendő.

 

Áldás!

 

Kép: Bill Attride.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.