Retrográd Merkúr – 2017.08.12.

Augusztus 12-én a Szűz jegy 11. fokán lévő Merkúr retrográd mozgásba kezd, látszólag visszafelé halad az égbolton, csillagképi értelemben az Oroszlánban. Alatta ragyognak a Szextáns csillagai. A hátráló mozgás mindig valamilyen visszatérő témát képvisel. Saját jegyében, a Szűzben olyan helyzetekben találhatjuk magunkat, amelyekkel már találkozhattunk nem is olyan rég, amikor a bolygó e jegybe lépett. A Szűzhöz kapcsolódik az alázat, a munka, a rend.
Mivel változó jel, ezért változtatásokat szükséges eszközölnünk e témákban, ha eddig még nem tettük meg – még nincs késő, és a hátráló mozgás -mivel a Világtengelyekével egyező mozgás- korszakalkotó lehetőségeket foglal magában, amelyeket ügyesen kihasználva a Szűz-jellegű témákat teljesen új alapokra helyezhetjük. Vizsgáld meg a horoszkópodban azt  házat (életterületet), amely a Szűz jegyébe esik. Talán kicsit “szétesettnek”, összeszedetlennek érezhetted ezt a területet, viszont az itt járó Merkúr megadja a lehetőséget a rendszerezésre, amely fontos kulcsszava e jegynek. Ehhez pedig az alázat is elengedhetetlen, most nem végezhetünk félmunkát, illetve az alapos utánajárás a későbbi siker záloga.
Afféle “nagytakarítás” szükséges, amely szintén Szűz-analógia, de mivel a Napot leggyorsabban körbejáró égitest irányváltásakor az Oroszlán nemzőszervei alatt tartózkodik, a teremtő erő, a rátermettség is adott lesz ehhez! A Merkúr a Fény, a Szeretet megismerésének igénye, amellyel most a legkaotikusabbnak látszó dolgok is rendbe tehetők. A Szextáns, a Lélek fénymérő eszközeként pedig végig segítségünkre lesz abban, hogy ne félszívvel végezzük a folyamatot.
Áldás!
Kép: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük