Retrográd Jupiter – 2017.02.06.

Hétfő hajnalban, 00:59-kor a Jupiter irányt vált a Mérleg jegy 23. fokán, retrográd mozgásba kezd. Az égbolton a Szűz csillagképben, a Spica (alpha Virginis) csillag felett látjuk az égitestet – ez a kalász, amely a Szűz kezében látható.

Bill Attride

A retrográd mozgásban a közhiedelemmel ellentétben rengeteg energia van, hiszen a Világtengelyekével megegyező irányról beszélünk. A Mérleg-Jupiter hátráló mozgása visszahozhat megoldatlan kapcsolati-párkapcsolati témákat, amelyeket ebben az időben szükséges rendezünk – a bolygó június 9.-ével fordul direktbe, tehát 4 hónap áll rendelkezésünkre, hogy szembenézzünk ezekkel a dolgokkal. Bármilyen kapcsolatodban akadtak feszültségek és megoldhatatlannak tűnő feladatok, a Jupiter biztosítja ezek rendezéséhez az energiát. A bolygóóriás alatt a Holló és a Serleg csillagképek ragyognak, az elmúlás és a szülés, születés (Serleg, anyaméh-szimbólum) csillagképei. A kapcsolatokat nem tápláló minőségektől való megválást (Holló) és az azok helyén születő, friss és életképes dolgok megszületését (Serleg) jelképezik. 

És még egy fontos gondolat: azzal, hogy ítéletet mondasz bárkiről, azzal Magadat is minősíted. Az “ítélet” lehet pozitív vagy negatív, egyaránt Téged, a Te lelked rezdüléseit tükrözi vissza.

Mivel a Szűz csillagképben vándorol vissza a Jupiter, ezek a letisztult energiák a mindennapi életben is segítségünkre lesznek majd, de az sem elhanyagolható tény, hogy a Szűz a Vízöntő mellett a másik angyalként ábrázolt csillagkép – vagyis az angyalok támogatását is élvezhetjük a fenti feladatok végrehajtásához.

Áldás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.