Rendszerezés: Merkúr a Szűzben – 2017.07.26.

Július 26-án, 01:42-kor lép a Merkúr egyik uralt jegyébe, a Szűzbe az évkörön, azaz “hazatér”. A csillagos égbolton a Hírnökként is emlegetett égitestet az Oroszlán csillagkép Szívénél, a Regulusnál (alpha Leonis) látjuk ragyogni. Alatta ragyog a Lélek Fény-mérője, a Szextáns és a Hydra, az Északi Vízikígyó. A Fény megismerésének igényét hordozó Merkúr, amely a Napot leggyorsabban kerüli meg, most a fizikai síkra hozza a szeretetet és megértést. A Regulus a feltétel nélküli szeretet csillaga, a szívből jövő, kiáradó és őszinte szeretet, szerelem jelzője. A Szűz a gyakorlatiasság, földies jelként a fizikai sík. Most semmit nem csinálhatunk fél szívvel! Megmérettetik a szív is, kiderül, mennyire állnuk készen az alázatot, a szívet és lelket egyaránt igénylő feladatok elvégzésére. 
 
Amibe belevágsz, tedd bele minden szenvedélyed, szereteted, ugyanakkor az alázatodat és a helyes ítélőképességed is. A szeretet áramoltatásával képessé válsz gondolataid rendszerezésére is. Személyes szinten az Ikrek és a Szűz jegyekben kezdődő házaid eseményei lehetnek aktívabbak, kiemelt figyelemhez jutnak. Mivel a Szűz változó jel, ezért mindenképpen változásokra számíthatunk. Megérthetjük mindazt, ami eddig nem volt világos, magyarázatok érkeznek eddig értelmetlennek érzett dolgokra.
 
Augusztus 5-ével a Merkúr a Szűz 11. fokán retrográd mozgásba kezd, egészen az Oroszlán 28. fokáig vándorol vissza – erről egy későbbi posztban ejtek majd szót.
 
Áldás!
Kép: innen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.