Pszicho-analízis: retrográd Merkúr – 2019.10.31.

Október utolsó napján a Merkúr retrográd mozgásba kezd a Skorpió jel 27. fokán és egészen a 11. fokig vándorol vissza, majd november 21-én fordul ismét direktbe.

A Merkúr a Fény megismerése és a szintézis égiteste, a Skorpió pedig a lélek mélységeit kutatja. E plútói jegyben a Merkúr kikukázza a működésképtelen gondolatokat, és csak azok a tervek maradnak életben, amelyeknek van jövője. A legtöbb asztrológus rossz helyzetnek írja le a retrográd bolygókat. De ez a mozgás megegyezik a Világtengelyekével! Azaz korszakalkotó ötleteink születhetnek ebben a három hétben, amelyek egész életünket új mederbe terelhetik!

 

A Skorpió, mint plutonikus jegy a mélységeket, az okokat, az igazságot kutatja. A Merkúr retrográdsága lehetőséget biztosít minden gondolat, terv átvesézésére. Szelektálhatsz mindent, és amiben egy szemernyi kétséged is van, attól szabadulj meg. Titkok derülhetnek ki, amelyek alapjaiban változtathatnak meg dolgokat az életedben, vagy éppen Te fedsz fel titkokat. Lehet, hogy a kiderülő titkok első blikkre úgy tűnik, keresztül húzzák a számításaidat, de van az a mondás, miszerint “Isten néha összetöri a szívedet, hogy megmentse a lelkedet!” – És ez most különösen igaz lesz, ha valóban padlóra küldve érzed magad, gondolj erre és adj hálát azért, amiért nem mentél bele olyan dolgokba, amelyek lehet, hogy nem a legjobb eredményt hozták volna.

Önmagadat is másképp szemlélheted. A Skorpió rámutat: szembe kell nézned mindennel, ami Benned van. A megerősödött pszichológiai érzék hatására olyan dolgokat is megláthatsz magadban, amelyek felett eddig elsiklottál. Lehet, hogy pont ezek a felismerések vezetnek el egy ügy végleges megoldásához. Azaz, rendkívül erős introspektív munkát kapsz, amely elől nem térhetsz ki.

 

Lehet fájdalmas lesz, de mindeközben megszületnek azon ötleteid, amelyek egyrészt átsegítenek ezen a szakaszon, másrészt a múltat Magad mögött hagyva új életet kezdhetsz. Bár a Skorpió hava idején kezdődnek a legsötétebb éjszakák, a Fény mégis meggyúlik Benned, amelyet tovább is adhatsz.

A Merkúr közvetlenül Napkelte előtt, illetve Napnyugta után látható az égen. Vagyis a Fény hírét, a Világosság ígéretét hozza el!

Csillagképileg a Merkúr hátráló mozgása a Mérleget érinti. Mérlegre kerülnek a gondolatok és tervek, az alatta ragyogó Farkas pedig segít a Téged nem szolgáló minőségek “szétmarcangolásában.”

Áldás!

Képek: Pinterest.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük