Párkapcsolati tisztítás: Vénusz a Kosban – 2018.03.07.

Szerdán, 0:45-kor a Vénusz belép az évkör Kos jegyébe. Az égbolton pedig a Cet farkánál és a Visszaúszó Halacska alatt látható bolygószomszédunk. A legtöbb asztrológia könyv szerint ez a helyzet a Skorpió jel mellett a Vénusz másik exil helyzete, száműzött és “rossz” pozíciónak írják le.
Ám a tűz elem, mint a Teremtés, a Születés energetikája nemhogy száműzi az itt tartózkodó Szerelmest, hanem ellátja a legmagasabb szintű teremtő erőkkel! S hol használható fel ez az erő? Hát a szerelemben, a bőség, az elégedettség megteremtésében és a művészetekben, amelyek mind-mind vénuszi témák.
A Vénusz a szerelem és a gyengédség égiteste, a Kos pedig a tetterő, az energia jele. Látszólag valóban két, teljesen ellentétes energiáról van szó. Ám a Vénusz a Kos jelben -akárcsak az általa uralt Bikában és Mérlegben- is hatalmas dolgokat vihet véghez. Itt győzhető le ugyanis a párkapcsolatokon belüli feszültség, az energiákat megtanulhatjuk egymás javára, segítésére és nem egymás ellen használni, amely nem egyszer halálos sebet ejt a felekben és megrengeti a kapcsolatot. 
 
A Kos Vénusz ideje alatt rendezhetők a vitás helyzetek, a Kosra jellemző őszinteséggel és nyíltsággal. Egónk karmait visszahúzva legyőzzünk önmagunkat, így a másik -és a kapcsolat- javára fordíthatjuk mindazt az energiát, amit eredetileg a győzködésre, érvelésre, a másik verbális kicsinálására tartogattunk.
 
Áldás!
 
Kép: Bill Attride.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.