Párkapcsolati tisztítás: Vénusz a Kosban – 2017.02.03.

Pénteken, 16:52-kor a Vénusz jegyet vált, a vizes Halakból a tüzes Kosba lép, vagyis a Mars uralma alá kerül, és egészen június 6.-ig itt is marad, ugyanis március 4.-ével retrográd hátráló mozgásba kezd, de a retrográd zónát már hétfőn elérte. A retrográd mozgású Vénuszról bővebben egy későbbi posztban lesz majd szó.

A hagyományos asztrológia szerint itt exil, száműzött helyzetben van bolygószomszédunk, és ezt afféle “rossz, nem kívánatos”, sőt “katasztrofális” jelzőkkel illetik az asztrológusok – sajnos. Azért sajnos, mert ennek semmiféle alapja nincs. Az uralt jeggyel szembeni jegyhelyzet ugyanis a kiegyensúlyozást, a legnagyobb hatásfok elérésének lehetőségét foglalja magában. 

Bill Attride

A Vénusz többek közt a szerelem és a gyengédség égiteste, a Kos pedig a tetterő, az energia jele. Látszólag valóban két, teljesen ellentétes energiáról van szó. Ám a Vénusz a Kos jelben -akárcsak az általa uralt Bikában és Mérlegben- is hatalmas dolgokat vihet véghez. Itt győzhető le ugyanis a párkapcsolatokon belüli feszültség, az energiákat megtanulhatjuk egymás javára, segítésére és nem egymás ellen használni, amely nem egyszer halálos sebet ejt a felekben és megrengeti a kapcsolatot. A Kos Vénusz ideje alatt rendezhetők a vitás helyzetek, a Kosra jellemző őszinteséggel és nyíltsággal. Egónk karmait visszahúzva legyőzzünk önmagunkat, így a másik -és a kapcsolat- javára fordíthatjuk mindazt az energiát, amit eredetileg a győzködésre, érvelésre, a másik verbális kicsinálására tartogattunk.

A csillagos égen a Vénusz a Visszaúszó Hal alatt tartózkodik jegyváltásakor. Vagyis a feladathoz hozzáadódik még egy olyan dolog is, amely a múltból bukkan elő, a Cet -amely csillagkép a Vénusz alatt ragyog ekkor- belső, megtisztító erejének segítségével megvalósítható az önlegyőzés és a kapcsolati energiák tisztítása is.

Áldás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.