Ötletek és megérzések – hétvégére/2017.09.09. – 09.10.

Szombaton a Szűz-Nap és a Bak-Plútó között jön létre trigon fényszögkapcsolat, amely hatalmas erőt ad azon tervekhez, amelyek az átalakításra, életünk új alapokra helyezésére irányulnak. A cselekvő én (Nap) és a gyökres változások (Plútó) planétáinak harmonikus kapcsolódása lehetővé teszi folyamatban lévő ügyek lezárását, a tervek kivitelezése kapcsán pedig az első lépések megtételét. Egyúttal a prioritási sorrend felállítása is fontos; így elkerülhetjük energiáink szétforgácsolódását. A Nap a Szűz jegyében felhívja a figyelmet a rendszerezésre, a Bak-Plútó pedig arra, hogy csak az életképes tervek valósulhatnak meg. Csillagképi értelemben a Nap még mindig az Oroszlán nemzőszervei alatt látható, azaz vágyainknak a nemzése, létrehozása támogatott, a Plútó pedig a Nyilasban, a Pajzs alatt jár, így azon távlati tervek, amelyek tiszta szívből (Oroszlán!) születnek, Isteni Védelem (Pajzs) alatt állnak.

A Hold találkozik az Uránusszal a Kos jel 27. fokán, délután, váratlan, “uránuszi” ötletek jöhetnek a semmiből, amelyeket érdemes lejegyezni, mert később profitálhatunk belőlük. Mivel ez a szakasz a jegyen belül már a Nyilas-dekanátus, így a Jupiter támogató energiáját is megkapjuk – így később szerencsésen megvalósíthatjuk a most jelentkező ötleteket.

Vasárnap a Hold már a Bika jegyében, a Cet csillagkép fejénél halad, érdemes e napot pihenésre, relaxálásra használni, különösképpen azért, mert a nap folyamán végig szextilt alkot a Halak-Neptunusszal. Spirituális témákban való elmélyülésre, jógagyakorlatok végzésére is alkalmas nap. A Merkúr újra a Szűz jelbe lép és találkozik a Marssal. Gondolatainkat, ösztöneinket a szeretet szolgálatába kell állítanunk; tisztázhatóvá válnak a félreértések, vitás helyzetek – a Mars ugyanis a szeretet tüze és vére. A két égitest a Regulus (alpha Leonis) csillag alatt áll együtt, amely a mindenre és mindenkire kiáradó szeretetet jelképezi, az Oroszlán Szíve. Ennek Fényében kívánok kellemes hétvégét!

Áldás!

Kép: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.