Ösztönök a szellem szolgálatában: Mars a Vízöntőben – 2018.05.16.

Szerdán, reggel 6 óra 55 perckor lép át a Mars a Bakból a Vízóntőbe az évkörön.  A tüzes planéta feltöltődik a levegő által képviselt intellektussal és már nem a birtoklás (Skorpió-Mars), nem a nyilak szanaszét lődözése (Nyilas-Mars) vagy a görcsös akarás (Bak-Mars) dominál, hanem a megismerés, a jövőbe vetett hit és megsemmisíthetetlen bátorság. A körülötted történő dolgokat most már nem egyenként, hanem kollektíven próbálod szemlélni, keresed az ok-okozati összefüggéseket.

A Mars az ösztön, de az önlegyőzés, a fizikai erő és a küzdőképesség jelölője is. A célok felé haladva egyre inkább beláthatjuk, hogy a “többet ésszel, mint erővel” mondásnak komoly alapja van. Ha akadályokkal találkozunk, megtanulhatjuk, hogyan győzhetjük le felesleges izmozás és energiapocsékolás nélkül, a magasabb szellemiség segítségével. A Nyilas csillagképben, a Tejúton megkaptuk a Beavatást, ezeket pedig a gyakorlatban is kipróbálhatjuk (Bak csillagkép). Egy tüzes jellegű égitestről van szó, amely levegős jelbe kerül, így nemcsak az intellektus kerül előtérbe, hanem a másokkal való együttműködés is. Akikkel nem tudsz együttműködni, azok lemorzsolódnak, de akikkel igen, azokra biztosan számíthatsz, méghozzá sokáig.

 

Már nem másokat áldozol fel a céljaidért, hanem átírod azok egy-egy fejezetét, hogy a KÖZ-nek is előnyére váljon és ne csak Te, hanem Mindenki profitálhasson bölcs belátásod által felismert igazságokból. Az eszmék, elképzelések foglalkoztatnak, nem az, hogy egy adott dolgot/személyt birtokodban tudj. Személyiséged kereteinek átlépésekor már ösztönösen odafigyelsz arra, hogy ne sértsd mások érdekeit. A Vízöntő-Mars a szabadságért és nem a dolgok vagy személyek megszerzéséért harcol. És ehhez nem testi erő, hanem bátorság és öntudat szükségeltetik.

 

Áldás!

 

Képek: Bill Attride, Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük